Næste uges DR: Søren Ryge tænder sankthansbålet på DR1

Her får du smagsprøver på programmer og arrangementer i DR i den kommende uge fra den 22.-28. juni 2017.

Fredagen byder på en stærkt udvidet udgave af ’Søren Ryge direkte’, for det er sankthansaften. Først en hel times havevandring på DR1 klokken 20.00, hvor han møder diverse spændende mennesker og øver sig på at brænde bål. Derefter TV-Avis og så Vejret, som også sendes fra Søren Ryges have. Og så endelig, selve det store bål på marken og de mange lokale gæster. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Torsdag den 22. juni – Skal vi arbejde mindre i fremtiden?

Robotter står klar til at overtage mere af vores arbejde, men betyder det, at vi kan arbejde mindre, lyder spørgsmålet i ’Langt fra Borgen’ på DR1 torsdag klokken 21.55. Alternativets Uffe Elbæk kæmper for at sætte arbejdsugen ned til 30 timer, mens Venstres Jakob Ellemann-Jensen mener, at færre arbejdstimer vil koste os dyrt. Ask Rostrup tager de to politikere med ud til robotterne og besøger en virksomhed, der allerede har sænket arbejdsugen til 30 timer.

Fredag den 23. juni – Sankthans med Søren Ryge:

Fredagen byder på en stærkt udvidet udgave af ’Søren Ryge direkte’, for det er sankthansaften. Først en hel times havevandring på DR1 klokken 20.00, hvor han møder diverse spændende mennesker og øver sig på at brænde bål. Derefter TV-Avis og så Vejret, som også sendes fra Søren Ryges have. Og så endelig, selve det store bål på marken og de mange lokale gæster. Midsommervise og båltale. Det bliver stort, smukt og overraskende - helt uafhængigt af vejret, lover Søren Ryge.

Fredag den 23. juni og tirsdag – DR Symfoniorkestret runder sæsonen af:

DR Symfoniorkestret siger ”Tak for i år” til sit faste publikum med en særlig koncert fredag eftermiddag klokken 15.00, som afslutter sæsonen 2016-17 med fuld musik i Koncertsalen - efterfulgt af et glas hvidvin i foyeren. DR Symfoniorkestrets messingblæsere åbner koncerten med flotte engelske og amerikanske messingklange, og orkestrets strygerkorps spiller for eksempel varmblodig musik af ungarske Béla Bartók side om side med et af W.A. Mozarts charmerende divertimenti. Selve koncerten kan høres som ’P2 Koncerten’ tirsdag klokken 19.20.
Læs mere om koncerten her

Lørdag den 24. juni – ’Rejseholdet’ tager over:

Mens ’Matador’ holder en sommerpause på DR1, vender en gammel kending – ’Rejseholdet’ – tilbage lørdag klokken 20.00. Dramaserien fra år 2000 var den første serie, som sikrede DR én af de eftertragtede Emmy-statuetter. Bedst som Rejseholdet har afsluttet en vellykket efterforskning et sted i Danmark, bliver de fem kriminalfolk uventet kastet ud i opklaringen af en tragisk forbrydelse indenfor egne rækker. Blandt de medvirkende er Mads Mikkelsen, Waage Sandø og Charlotte Fich.

Lørdag den 24. juni – Dengang vi slog tysken – 25 år efter EM:

På mandag er det 25 år siden, at Danmark vandt EM i fodbold, og netop den sejr handler DR2’s temalørdag om fra klokken 20.00-22.30. Vi får dels historien om, hvordan det var at vinde, men DR2 har også mødt taberne fra Tyskland, Holland og Frankrig, som alle tabte til Danmark undervejs. Temalørdagen fortæller også om den 5. september 1971 vinder Danmark VM i fodbold. Foran 112.500 tilskuere på Azteca Stadion banker Danmarks første landshold i kvindefodbold de mexicanske værter med 3-0.

Lørdag den 24. juni – Ringenes Herre på DR3:

Viggo Mortensen har en af hovedrollerne som Aragorn i filmen ’Ringenes Herre – Kongen vender tilbage’, som DR3 viser lørdag klokken 21.00. Verdens skæbne afhænger af Frodo. Enorme hære gør sig klar til det endelige slag, men hvis lyset skal sejre over mørket, må den modige hobbit gennemføre sin tilsyneladende umulige mission. Nemlig at vove sig ind i selve hjertet af Mordor og ødelægge den magtfulde herskerring ved at kaste den i Dommedagsbjergets brændende indre.

Lørdag den 24. juni – DR Pigekorets sommerkoncert:

I en legende og stemningsfuld musikalsk fortælling inviterer DR Pigekoret og den prisvindende danske folkemusiktrio Dreamers' Circus med til årets sommerfest i DR Koncerthuset lørdag klokken 20.00 på DR K - summende af solskin, sommerhus, sangskat, folkemusik og ægte dansk hygge. Dirigenter er Phillip Faber og Susanne Wendt, og DR Pigekoret, DR Juniorkoret og DR Børnekoret medvirker.

Søndag den 25. juni – ’Vores Planet’ viser flot natur:

Sommeren byder på måske på flot natur udenfor, når det er sommerferie for mange – men ellers kan man i hvert fald få den indendørs, når DR1 de kommende seks søndage klokken 20.00 viser BBC’s naturserie ’Vores Planet’ fra 2016. Afsidesliggende og øde øer kan tilbyde sikkerhed for nogle af verdens mærkeligste og mest sjældne væsner, og det er nogle af dem, det handler om i første afsnit.

Søndag den 25. juni og onsdag – Udkantsmæglere er tilbage:

’Udkantsmæglerne’ er tilbage i en helt ny sæson søndag klokken 21.00 på DR2. Her møder man nogle af de ejendomsmæglere, som stadig kæmper for at tiltrække nye købere til provinsen og knokler med at holde modet oppe. Finanskrisen har endnu ikke sluppet sit tag, men der er optimisme at spore. På Langeland holder Frede Volf på 82 år stadig fanen højt og skal se et meget specielt hus med en lige så speciel svensk sælger. På Bornholm forsøger Gurli Hansen at sælge et stort landsted, som nu må bruges som sommerhus, og i Hadsund bliver Tom Pedersen mere og mere frustreret over at vente på meldingen fra en mulig købers bank. Programmet kan også ses onsdag klokken 22.00 på DR2.

Søndag den 25. juni – Sommerkoncert fra Wien:

Det smukke slot Schönbrunn i Wien lægger hvert år slotshave til en gratis koncert med et af verdens allerbedste orkestre, nemlig Wiener Filharmonikerne. Søndag klokken 20.00 viser DR K koncerten, hvor Christoph Eschenbach er dirigent.

Mandag den 26. juni – Sommerhorisont om idealfamilier:

Mens DRs nyhedsmagasiner holder ferie frem til august, er der et enkelt af dem, der fortsætter – nemlig ’Horisont’ om mandagen, som sjovt nok er omdøbt til ’Sommerhorisont’ i den kommende tid. I den første af slagsen – mandag klokken 22.00 – kan seerne møde en russisk-ortodoks storfamilie med 18 børn, som er blevet præmieret af præsident Putin. Familien og præsidenten deler drømmen om et stort og magtfuldt Rusland.

Silja Okking er fast vært på ’SommerSummarum’ i sommer på alle hverdage på DR Ramasjang – og med sig har hun så en stribe gæsteværter. Mandag til fredag klokken 9.00 er det Rasmus Ott, der sender sammen med hende fra Aarhus. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Mandag den 26. juni – SommerSummarum tager landet rundt:

’Sommer Summarum’ er på danmarksturné med Mini MGP fra mandag klokken 9.00 på DR Ramasjang – og de næste mange uger. Se med når Silja og Rasmus Ott fyrer den af med alle Danmarks børn, finder på skøre lege, taler med spændende gæster og dyster i sjove konkurrencer. I den første uge sender de live fra Bellevue Strand nær Aarhus.

Mandag den 26. juni – I skyggen af kajakkerne:

Journalisten og forfatteren, Tupaarnaq Rosing Olsen, fortæller i fem udsendelser om Grønlands politiske historie fra 1939 til hjemmestyrets indførelse i 1979. Det gør han på DR K fra mandag klokken 22.30. Anden Verdenskrig blev et vendepunkt for Grønland. Grønlænderne begyndte at forstå, at der var en anden verden udenfor og ønsket om en åbning og udvikling af landet blev tydelig.

Mandag den 26. juni – Det sidste pip fra ’Natursyn’:

Alting har en ende. Også ’Natursyn’ på P1. Dorte Dalgaard inviterer Jens Olesen i studiet til afviklingen af den allersidste udsendelse mandag klokken 13.30 – med genudsendelse onsdag klokken 5.30. De har taget klip med fra de historier, de synes, var blandt de vigtigste. Det bliver til et genhør med en populær politiker, et chimpansebesøg, noget klamt natur og en tankevækkende skovtur.
Værter og tilrettelæggere: Jens Olesen og Dorte Dalgaard.

Tirsdag den 27. juni – Martha Wainwright i DR Koncerthuset:

I 2008 viste Martha Wainwright en stor musikalsk modenhed som sangskriver på albummet ’I Know You’re Married But I’ve Got Feelings Too’, og i 2010 drog hun verden rundt på turné med sit tredje album ’San Fusils, Ni Souliers A Paris: Martha Wainwright’s Piaf Album’, der var et ekstraordinært hyldestalbum til den franske sangerinde Edith Piaf. Tirsdag klokken 20.00 giver hun koncert i Studie 2 i DR Koncerthuset – varmet op af Bernice.

Tirsdag den 27. juni og onsdag – DR1 er på landevejen:

Drømmer du om at komme med nogle af Danmarks mest populære entertainere i bandbussen, ind i omklædningsrummet og om bag kulissen? Så har du chancen i den nye DR1-serie ’På Landevejen’ tirsdag klokken 20.30, hvor du er inviteret med på landevejen. I første program skal Birthe Kjær shines op til årets store dansktop-pris. Og hun får hjælp af sin gode ven, frisøren Dennis Knudsen. Tryllekunstneren Rune Klan er udfordret af skæv scene i Hjørring. Og sangerinden Fallulah har sin fire måneder gamle baby med på turné. Men det er ikke nemt at være mor og popstjerne på én gang. Programmet kan også ses onsdag klokken 7.45.

Tirsdag den 27. juni – ’Sundhedsmagasinet’ om immunterapi:

Udbredt modermærkekræft har i mange år nærmest været en dødsdom. Men de seneste år har forskere afprøvet en ny type behandling, som giver kræftpatienter fornyet håb. Behandlingen hedder immunterapi, og kaldes et gennembrud. ’Sundhedsmagasinet’, som sendes på DR1 tirsdag klokken 21.55, har gennem et år fulgt mennesker, som har fået immunterapi, som afgør, om de lever eller dør. Værter er Peter Geisling og Lillian Gjerulf Kretz, der siger farvel i magasinet i denne uge og fremover skal være USA-korrespondent for DR.

Tirsdag den 27. juni – Filmen om Amy Winehouse:

Asif Kapadias Oscarvindende dokumentarfilm om den nu afdøde britiske sanger og sangskriver Amy Winehouse kan ses på DR2 tirsdag klokken 20.00. Gennem hjemmevideoer, arkivinterviews med hende selv og udtalelser fra hendes familie og samarbejdspartnere kommer vi rundt om Amys musik, karriere og problematiske privatliv. Da Amy Winehouse var på toppen af sin popularitet, fyldte alkoholmisbruget og hendes privatliv alverdens sladderspalter. Og berømmelsens pris skulle vise sig at være for stor for den genrefornyende musiker med den fantastiske stemme, som døde af alkoholforgiftning i en alder af 27 år.

Onsdag den 28. juni – Guld i købstæderne igen:

’Guld i købstæderne’ besøger denne sommer fem danske byer, der alle har den særlige købstadsstatus. I det første af i alt 10 programmer onsdag klokken 20.00 på DR1 gælder det Haderslev. Her står nogle af landets dygtigste eksperter klar til at vurdere alle de medbragte arvestykker, antikviteter og andre spændende ting fra gemmerne. Eksperterne sætter blandet andet pris på et fint messingkompas fra 1700-tallet og forklarer en herre, at det, han har fundet i en container, faktisk er en antik kamelstol. Når tingene er blevet vurderet, står tre professionelle opkøbere klar til at byde hinanden op, i jagten på at få de bedste ting med hjem. Det er Mette Bluhme Rieck, der er vært.

Onsdag den 28. juni – Flådens historie:

Onsdag fra klokken 20.00 på DR K er der mulighed for et gensyn med Troels Kløvedal, der besøger H.M. Dronning Margrethe om bord på Kongeskibet Dannebrog til en samtale om livet på søen, svenskekrigene og om dansk ekspeditionshistorie. Dronningen fortæller om kongefamiliens og ikke mindst hendes far Kong Frederik IX's glæde ved Dannebrog, samt hendes spændende erindringer fra en barndom omgivet af søfolk. Der bliver desuden tid til en lille privat rundvisning på Dannebrog. Serien ’Flådens historie’ er i syv dele – og de første to kan ses onsdag.

Nyhedsbrev OM DR

Nyhedsbrevet 'DR om DR' udkommer hver torsdag med nyheder, baggrund og serviceoplysninger fra DRs egen verden.

Vis alle nyhedsbreve