Næste uges DR: Tillykke, der er trillinger på DR1

Her får du smagsprøver på, hvad der er af nyheder i DR’s sendeflade og i DR Koncerthuset i den kommende uge fra 22.-28. august 2019.

Iben, Agnes og Philip er trillinger, og trillinger og hvordan det er at blive trillingeforældre handler det om i en ny serie – ’Tillykke, I skal have trillinger’, som DR1 har premiere på torsdag klokken 21.00. Programserien er i seks afsnit, og første udsendelse vises igen fredag klokken 8.15. Foto: Pipeline Productions.

Torsdag den 22. august, fredag og tirsdag – Ny sæson af ’Gift ved første blik’

10 nye modige singler har sagt ja til at deltage i det grænseoverskridende eksperiment, ’Gift ved første blik’. I første program, som DR1 viser torsdag klokken 20.00, møder vi Michael, Claus, Henriette og Christina, som hver især forbereder sig på det, der venter dem. Claus bygger om, i håbet om at gøre sit hus mere kvindevenligt, Christina og Henriette er så nervøse, at der må hjælp til at holde nerverne i ro, og Michael tager et grænseoverskridende spring ind i sin nye tilværelse. Kun tiden vil vise, om kærligheden kommer til at blomstre hos de to ægtepar. Programmet kan også ses fredag klokken 8.45 på DR1 samt tirsdag klokken 20.00 på DR3. Læs mere om programmerne her

Torsdag den 22. august og fredag – ’Tillykke, I skal have trillinger’

"Det var som en film altså. To havde jeg måske tænkt, men tre!" Maria er gravid i 3. måned og er på vej hjem fra en scanning med kæresten Anders. Tårerne triller i en blanding af chok, frygt og glæde, og Anders er helt stille. De venter trillinger. Parret er med i den nye serie ’Tillykke, I skal have trillinger’, som DR1 har premiere på torsdag klokken 21.00. Serien er i seks afsnit og følger trillingeforældre fra hele landet. DR1 viser også programmet fredag klokken 8.15.

Torsdag den 22. august, lørdag og søndag – Den nye kirkeminister er i ’Tidsånd’

Christoffer Emil Bruun får torsdag i programmet ’Tidsånd’ besøg af Danmarks nye kirkeminister Joy Mogensen til en samtale om hendes syn på forholdet mellem stat og kirke. Og så lytter programmet til den amerikanske musiker Kanye West, der med sine Sunday Services leger med rollen som en ny messias. ’Tidsånd’ bliver sendt torsdag klokken 11.03 og 21.03 samt lørdag klokken 19.03 og søndag klokken 21.03.

Torsdag den 22. august – Vil du bo her?

Der bliver både plads til det store kolde gys og en lækker tur i spabad, når værten Frederikke Aagaard endnu engang rykker ind i et fremmed hjem i 24 timer. Torsdag klokken 20.45 på DR K er hun sammen med sin gæst, tv-værten Ane Cortzen, i Fredericia i en modernistisk villa på kanten af Lillebælt. Men vil de bo her?

Fredag den 23. august – Canadisk pianist i Koncertsalen

Den excentriske og underholdende canadiske komponist og pianist Chilly Gonzales lægger fredag endelig vejen forbi DR Koncerthuset, hvor han blandt andet vil præsentere materiale fra sit seneste album ’Solo Piano III’ i Koncertsalen klokken 20.00.

Læs mere om koncerten her

Lørdag den 24. august – Temaaften om byernes vilde dyr

Byer vrimler med vilde dyr. Og i takt med at der bliver mindre vild natur, kommer der flere. I DR2’s temalørdag fra 20.00-22.30 udforsker man verdens største byer gennem øjnene på de dyr, der lever i dem - og ser, hvordan de trives i de hurtigt omskiftelige bymiljøer. I programmet vil man kunne møde alt fra oddere i Singapore, kæmpeflagermus i Adelaide til pytonslanger, der bor på gaderne i Bangkok.

Lørdag den 24. august og søndag – P2 markerer Niels Viggo Bentzons 100 år

Niels Viggo Bentzon nåede at komponere 620 værker i løbet af sit liv fra 1919-2000. Lørdag er det præcis 100 år siden, han blev født, og 100-års-dagen markerer P2 ved at mindes ham lørdag fra klokken 12.15-19.20. Det sker blandt andet med en fødselsdagskoncert – direkte fra Fuglsang Herregård. Dagen igennem kommer P2 også rundt om, hvad Niels Viggo Bentzon præsterede i løbet af de næsten 81 år, han levede. P2 Guldkoncerten søndag klokken 19.20 er også med musik af Niels Viggo Bentzon – nemlig en optagelse fra Charlottenborg i 1968 og optagelser fra Radiohusets Koncertsal fra 1953-61.

Sanne Salomonsen er blandt de medvirkende, når DR1 de kommende to lørdage klokken 20.45 sender Smukfest 40-års-jubilæumskoncert fra tidligere på måneden. Foto: DR Musik.

Lørdag den 24. august – DR1 viser Smukfests jubilæumskoncert

De største, danske kunstnere er på scenen med The Antonelli Orchestra, når Smukfest fejrer sit 40-års jubilæum. DR1 viser koncerten over to lørdage, og her kan du oplevene hitsene fra de seneste årtier og mød kunstnerne bag. Vært lørdag klokken 20.45 er Joakim Ingversen, og i den første del af koncerten kan du blandt andre møde Sebastian, Sneakers, Gnags, TV-2, D-A-D og Dodo & the Dodos.

Søndag den 25. august – Nyt afsnit af ’En stille forsvinden’

Det er nu fire et halvt år siden, den dengang 48-årige bankdirektør Bjørn Jacobsen blev diagnosticeret med den uhelbredelige og dødelige Alzheimers sygdom. Per Wennick har søndag klokken 20.00 atter fulgt Bjørn, hans hustru, Julie, og deres tre børn i et nyt afsnit af dokumentaren ’En stille forsvinden’. Bjørns demens er nu så stærkt forværret, at han ikke kan klare sig selv. Hans frustrationer gør ham vred og voldelig. Julie kæmper desperat for kærligheden og mod det "offentlige" for at give Bjørn de bedste betingelser i den tid, han har tilbage. Hun og børnene må indse, at det er tid til at Bjørn må flytte fra Nybjerg Mølle. Det er ikke længere en stille forsvinden. Det er Lars Schou, der har fotograferet.

Søndag den 25. august – Kærlighed og sex i Japan

Kærlighed og parforhold er i fare. I hvert fald hvis du bor i Japan. Her er en fjerdedel af japanere i alderen 30-40 år jomfruer, og 50 procent af befolkningen har sjældent sex. Men hvad er grunden til denne distancering fra sex og kærlighed? DR2 undersøger søndag klokken 20.00 ekstremerne i Japan - fra kvinder, der bliver gift med sig selv, mænd med manga-kærester og venneægteskaber uden sex.

Søndag den 25. august og onsdag – Så er der mirakler på Riget

Hvert år lægger 10.000 danskere sig under kniven på Danmarks største plastikkirurgiske afdeling på Rigshospitalet. Her gennemgår de omfattende operationer, i håbet om at det vil ændre deres liv. Blandt dem er 54-årige Pia, der er født som en mand, men altid har følt sig som en kvinde. Hun er nu nået dertil i livet, hvor hun skal sige endeligt farvel til de mandlige kønsdele og blive til den kvinde, hun altid har drømt om. I DR2’s nye serie ’Mirakler på Riget’ kommer seerne tæt på operationen, og vi hører også om, hvorfor Pia har taget denne beslutning. Programmet kan også ses onsdag klokken 23.55 på DR2.

Mandag den 26. august og tirsdag – Din nabos søn er i ’Narkoland’

I det andet program på DR1 i serien ’Narkoland’ følger DR Dokumentar mandag klokken 20.45 den 29-årige stofmisbruger Niklas Andresen, der løfter sløret for, hvordan nye, hårde stoffer nu er blevet en del af narkomiljøet i Danmark. Han havde alt, en god uddannelse, kæreste og barn, og udsigt til at overtage sin fars firma, indtil stofferne og handlen med dem ødelagde drømmen om det gode liv. Programmet kan også ses tirsdag klokken 8.15 på DR1. Læs mere om serien her

Mandag den 26. august – Klædt af på nettet

Forestil dig at du som 16-årig bliver filmet, mens du har sex - uden at vide det. Dine venner og bekendte får tilsendt videoen. Det er virkeligheden for en række piger, som DR2’s nye dokumentarserie ’Klædt af på nettet’ mandag klokken 22.00 følger i tiden, efter de er blevet krænket på nettet. De forsøger sammen med advokat Miriam Michelsen at få genoprejsning og komme på fode igen.

Mandag den 26. august og frem til torsdag – DR2 og Iggy Pop fortæller punkens historie

De næste fire dage fortæller DR2 punkens historie - fra slut-60'erne til i dag. Serien er produceret af ‘The Godfather of Punk’ himself - Iggy Pop.

Serien er et portræt af en musikalsk chokbølge, der for altid ændrede det kulturelle landskab. I første afsnit, som bliver sendt mandag klokken 23.00, fortæller en række af punkens pionerer om genrens rødder i 60'ernes Detroit og 70'ernes New York. Navne som Iggy Pop fra The Stooges, Wayne Kramer fra MC5, Sylvain Sylvain fra New York Dolls, Marky Ramone fra Ramones og Debbie Harry fra Blondie.

Tirsdag den 27. august og onsdag – John Cleese er her endnu – og atter i Koncerthuset

Da John Cleese besøgte Danmark i 2018, var det med præmissen, at dette (måske) var sidste mulighed for at opleve ham fortælle sine jokes, da han nok ville stille træskoene inden for fem år. Den nu 79-årige Cleese, som mange kender fra ’Halløj på badehotellet’ og ’Monty Python’ lever heldigvis stadigvæk, og han har valgt at imødekomme den store efterspørgsel på hans shows i Danmark. Derfor er han tilbage i DR Koncerthuset med to shows tirsdag og onsdag klokken 19.30 i Koncertsalen. Læs mere om arrangementerne her

Tirsdag den 27. august og onsdag – ’Manipulator’ er tilbage på DR1

’Manipulator’ er programmet, der gør os klogere på hvordan, vi mennesker manipulerer med hinanden, og hvordan vi bliver manipuleret med ude i verden. Tirsdag klokken 20.00 er DR1 klar med en ny sæson af udsendelserne. Livstilsekspert Anne Glad henter viden fra en række eksperter, mens mentalist Jan Hellesøe visualiserer programmets tema i sine manipulationseksperimenter. I det første program skal Anne Glad besøge en mobilfri skole og tale med en læge for at forstå, hvad telefonerne betyder for vores hverdag. Jan Hellesøe vil bevise, at apps påvirker vores hjerner og derfor har han designet sin egen, som han skal prøve af på tre testpersoner. Det første program kan også ses onsdag klokken 9.15 på DR1 samt på DRTV.

Tirsdag den 27. august og onsdag – Ny sæson af ’Øgendahl og de store forfattere’

Var Leonora Christina Ulfeldts berømte bog ’Jammers minde’ skrevet af landsforræder eller en uskyldig prinsesse? Det kan du se, når Mick Øgendahl i en ny sæson af ’Øgendahl og de store forfattere’ går i fodsporene på kongedatterens utrolige rejse fra barnebrud til over 20 års fængsling i Blåtårn. Undervejs drømmer han sig til fantasimøder med forfatteren. Den nye sæson har premiere på DR1 tirsdag klokken 20.30, ligesom det første afsnit også kan ses onsdag klokken 8.45 på DR1 samt på DRTV. Efter programmet viser DR K mere om Leonora Christina Ulfeldt i programmet ’Bøger, der gør en forskel’ klokken 21.00.

Tirsdag den 27. august og onsdag – DR1 er på afrikansk slotskro

I en ny serie følger DR1 onsdag klokken 21.00 livet på Tranekær Slotskro, hvor det afrikanske ejerpar Job og Mariah, efter bedste evner og uden forudsætninger fra branchen, driver den dansk-afrikanske slotskro. For selvom kroen oser af danskhed og traditioner - med kongefamilien på væggene og hvide duge på bordene, bliver mange gæster overraskede over kulturmixet på kroen, når de træder ind ad døren. Det er der kommet nogle elendige anmeldelser på nettet ud af, og derfor tager Job og Mariah fat i en erfaren reklamemand for at få hjælp. Serien om den afrikanske slotskro er i seks afsnit, og det første afsnit kan også ses onsdag klokken 8.15 på DR1 samt på DRTV.

Tirsdag den 27. august – DR2 ser på mordmysterium

Hvem dræbte FN’s daværende generalsekretær Dag Hammarskjöld? Mads Brügger og efterforskeren Göran Björkdahl rejser til Afrika for at løse mysteriet. Er der tale om verdens største mordsag eller mest idiotiske konspirationsteori? Men det de finder overgår deres vildeste fantasi, fremgår det af ’Dokumania’ tirsdag klokken 20.30 på DR2. Her vises filmen ’Cold Case Hammarskjöld’ som på dansk har fået titlen ’Verdens største mordmysterie - eller mest idiotiske konspirationsteori?’ Læs mere om serien her

Onsdag den 28. august og torsdag – Mormor tager på mandejagt

Kan man finde den store kærlighed, når man er i livets efterår? DR1 har onsdag klokken 20.45 premiere på serien ’Mormor på mandejagt’, som består af fire programmer. Judith på 70 år har i hvert fald besluttet sig for, at det skal lykkes for hende. Også selvom gamle hjertesorger lurer under overfladen, og Tinder byder mere på frække tilbud end egentlige kærestepotentialer. 74-årige Susan er også fast besluttet på, at hun skal have én at dele livet med. Men det kan være svært at finde en mand, der kan leve op til alle hendes krav. I Odense har 68-årige Bente udstyret sig med bil og båthorn i jagten på den rigtige mand. For om man er 14, 26, 35 eller 70, så er jagten på kærligheden den samme: svær, følsom og rigtig, rigtig sjov. Programmet kan også ses dagen efter klokken 8.15.

Onsdag den 28. august – ’Kontant’ efter den sene TV-avis

Onsdag klokken 21.55 er ’Kontant’ tilbage efter sommerferien på DR1. ’Kontant’ er forbrugermagasinet, som undersøger væsentlige emner, der berører danskerne og deres pengepung. Redaktionen modtager omkring 5000 henvendelser om året og har stærkt fokus på forbrugernes dagsorden. Programmet tager forbrugernes klager op og følger historierne helt til dørs. Værten er Jacob Kragelund.

Onsdag den 28. august – Jada – lillebitte kæmpestor

Der er hype om sangerinden Jada. Hun viser sit hår under armene, elsker sin krop, har en vanvittig vokal og talent til at blive kæmpe stor. Men 25-årige Emilie fra Bisserup er også i følelsernes vold. Hun drømmer om at blive popstjerne, men har også brug for at mærke efter i sin krop, om hun tager de rigtige valg. Og er der plads til at være naturlig, autentisk og ægte, når det pludselig går stærkt? DR3 har fulgt Jada i det første turbulente år af hendes karriere. Serien om hende har premiere onsdag klokken 21.00 på DR3 og allerede søndagen før på DRTV.

Onsdag den 28. august – P2 sender koncert til minde om ’Estonia’

P2 sender onsdag direkte fra Sveriges Radios koncertsal, Berwaldhallen. Her er der onsdag klokken 19.20 koncert til minde om M/S Estonia, der sank for 25 år på vej fra Tallinn til Stockholm. Kun 137 af de 989 ombordværende overlevede. Musikken er Jaakko Mäntyjärvi: Canticum Calamitatis Maritimae og Rakhmaninov: Vesper. Sveriges Radios Kor medvirker, og dirigenten er Tõnu Kaljuste.

Facebook
Twitter