Næste uges DR: DR holder sankthansaften med fællessang og båltale af Morten Pape

Her får du eksempler på, hvad DR har på vej på skærmen, i radioen, i DR Koncerthuset, på DRTV og DR Lyd i den kommende uge fra den 23.-29. juni 2022.

Det er forfatteren Morten Pape, der holder båltalen, når DR1 torsdag aften sender ’Fællessang’ og sankthansbål. Mellem klokken 20.00 og 21.00 er der mest fokus på sangen sammen med Katrine Muff og Jakob Fauerby, mens bålet tændes, og Morten Pape taler klokken 21.25. (Foto: Andy Pellett)

Torsdag den 23. juni – Sankthans-fællessang og båltale af Morten Pape:

- Vi elsker vort land, men ved midsommer mest. DR1 inviterer igen i år alle danskere til at synge med på traditionsrige og nyere sange sankthansaften. Værterne fra ’Fællessang’, Katrine Muff og Jakob Fauerby, styrer slagets gang, når DR1 og DRTV på musikalsk vis hylder sommerens lyse nætter og tænder sankthansbålene i by og på land. Aftenens musikere er blandt andre: Katinkaband og Jonas Petersen fra Hymns from Nineveh. Båltaleren er den prisvindende forfatter Morten Pape. Aftenen bliver sendt i to dele – først fra klokken 20.00 og igen efter TV Avisen – nemlig klokken 21.25, hvor bålene tændes.

Torsdag den 23. juni, lørdag og søndag – Årets P2-kunstner med Bach-kantater:

Torsdag er der mulighed for at høre Bach-kantater med CoCo – Concerto Copenhagen, som samtidig er årets P2-kunster, direkte fra Trintatis Kirke i København. Senere på året kaster orkestret sig over H.C. Lumbyes festlige værker, men torsdag fra klokken 19.20 på P2 kan du høre Concerto Copenhagen og Lars Ulrik Mortensen på musikalsk hjemmebane - i kantatemusik af Bach. Solisterne sammen med Concerto Copenhagen er Chisa Tanigaki, sopran. James Hall, kontratenor. Gwilym Bowen, tenor. Tomas Kral, bas og Lars Ulrik Mortensen, cembalo og musikalsk ledelse. Det er Adam Simonsen, der præsenterer koncerten på P2, og den kan også høres lørdag klokken 0.05 og søndag klokken 12.15.

Torsdag den 23. juni og fredag – Esben Bjerre ser på rigdom:

De rige bliver rigere, mens uligheden stiger. Vi har hørt det før, men vi har ikke løst det. Skal rige beskattes yderligere? Og hvordan tjener de rige egentlig deres penge? I ugens afsnit af ’Den store stygge verdensøkonomi’ besøger Esben Bjerre Hansen et ægtepar i Florida, som er medlem af en rigmandsklub og kører Porsche med en millionær, der vil beskatte rige yderligere. På DRTV kan afsnittet om rigdom allerede ses, mens DR2 viser programmet torsdag klokken 21.30 og igen fredag klokken 22.00.

Torsdag den 23. juni, fredag, lørdag og søndag – DR sender 30 timer fra DM-uge:

28 danske sportsforbund er samlet i Aalborg i denne uge, hvor mere end 180 sæt DM-medaljer skal uddeles. DR sender det meste og det bedste på DR1, DR2 og DRTV samt P4 torsdag, fredag, lørdag og søndag, hvor der for eksempel bydes på DM i atletik, svømning, udspring, funktionel fitness, vægtløftning, brydning og meget andet. Få overblikket over transmissionerne her

Fredag den 24. juni – Jazzfestival skydes i gang med fremtidsjazz:

Årets Copenhagen Jazz Festival er i år tre uger, og fredag klokken 21.00 bliver den skudt i gang i DR Koncerthuset, der starter med at byde på fremtidsjazz. Her spiller trommeslager Yussef Dayes i Studie 2 klokken 21.00, og han skaber forbindelse mellem fortiden og fremtidens musik med afsæt i jazz, instrumental hiphop og den multikulturelle London-scene, som han selv kommer fra. Læs mere om koncerten her

Fredag den 24. juni – Fodbold for kvinder: Danmark - Brasilien:

For første gang nogensinde skal de danske fodboldkvinder spille en kamp i Parken i København. Og modstanderen på nationalstadionet bliver lige så fornem som rammerne, idet det er Brasilien, der står på den anden banehalvdel. For Danmark er der tale om den anden af tre forberedelseskampe til EM-slutrunden i England, der begynder om to uger, og DR2 viser kampen direkte fredag klokken 18.40. Kommentatorerne er Henrik Liniger og Arnela Muminovic.

Lørdag den 25. juni – Quick med Alba August:

Jonas Karlsson, David Dencik og Alba August har hovedrollerne i den svenske krimidrama ’Quick’ fra 2018, som DR2 viser fredag klokken 20.00. Thomas Quick blev dømt for otte mord og tilstod yderligere 25 andre, og ingen ønskede, at han nogensinde blev løsladt. Er han en kannibalsk seriemorder, der voldtog og myrdede med koldt blod? Eller et uskyldigt offer på livstid i et psykiatrisk fængsel? I filmen bliver journalisterne Hannes Råstam og Jenny Küttim hvirvles ind i Sveriges største retsskandale. Filmen er baseret på virkelige hændelser, og den er instrueret af Mikael Håfström.

Lørdag den 25. juni – Musik fra Mali i DR Koncerthuset:

Siden debutalbummet ’Moussoulou’ for 33 år siden har den maliske sangerinde, kvindeforkæmper og forretningskvinde Oumou Sangaré ikke set sig tilbage. Hun har blandt andet modtaget UNESCO International Music Prize og har samarbejdet med kunstnere som Ali Farka Touré, Bela Fleck, Herbie Hancock, Tony Allen og Alicia Keys. Lørdag klokken 21.00 står hun på scenen i Studie 2 i DR Koncerthuset som et led i Copenhagen Jazz Festival. Læs mere om koncerten her

Kronprinsen udforsker det moderne Færøerne i programmet ’Kongehuset på Færøerne’ søndag klokken 20.00 på DR1 og på DRTV. (Foto: Morten Krüger)

Søndag den 26. juni – Kongehuset på Færøerne:

Seerne på DR1 kan søndag klokken 20.00 tage med, når Kronprins Frederik udforsker det moderne Færøerne - på dykkertur i den enestående tangskov, til havs med fiskeren og på besøg i mesterkokkens køkken. Imens fortæller dronningen om de personlige og historiske bånd mellem kongehuset og færingerne. Programmet viser, hvordan kongefamilien arbejder på at sikre stærke relationer til Færøerne og dermed fastholde Rigsfællesskabet. De populære kongelige besøg har i generationer været en vigtig del af denne indsats.

Søndag den 26. juni – ’Dyre piger’ på DRTV:

De bruger penge, rigtig mange penge i serien ’Dyre piger’, som nu vender tilbage på DRTV med otte nye afsnit, der bliver lagt ud søndag klokken 6.00. For det er dyrt at leve det perfekte liv og have det perfekte udseende. Pigerne shopper dyrt tøj, tasker, sko, smykker, sminke, skønhedsbehandlinger og oplevelser i ét væk. Alt handler om det næste køb og det rigtige billede. Men hvem er pigerne i virkeligheden, og hvilke konsekvenser har det dyre liv for dem?

Søndag den 26. juni – En dag i sommerhus:

Som optakt til skolernes sommerferie viser DRTV og DR2 søndag klokken 22.00 en dokumentarisk komedie fra 2022 om danskernes forskellige besættelser og anvendelser af sommerhuse. I programmet kan du for eksempel møde en virtual reality-motionerende mand i underbukser, en teenagepige, der træder vande i en swimmingpool og en flok fordrukne venner i færd med et vovet spil dart.

Mandag den 27. juni – Mod de blindes verden:

Da Silas pludselig ikke kan finde sine venner i skolegården, ved Christina godt, hvad det betyder: Han er ved at miste synet, ligesom hun selv gjorde som barn. Lægerne havde forsikret hende for, at han ikke kunne arve sygdommen, men de tog fejl. Christina er på mange måder den perfekte mor for Silas, for hun ved, hvordan alt ændrer sig i takt med, at synet forsvinder. Men hvordan lærer man sit barn at være modig og selvsikker i en verden, der langsomt bliver sort? Det kan du se i dokumentaren ’Mod de blindes verden’, som kan ses på DRTV fra mandag morgen og mandag klokken 21.25 på DR1.

Mandag den 27. juni – Mord mellem øst og vest:

Berlin, 1991. Muren er faldet, og den nystiftede efterforskningsenhed for regerings- og foreningskriminalitet begynder sit arbejde. Nu skal Vest og Øst efterforske sammen - i skikkelse af kommissær Peter Simon fra Vesttyskland og hans kollega fra den østberlinske drabsafdeling, Karo Schubert. Det giver nye udfordringer for dem begge, og i den nye tyske krimiserie ’Mord mellem øst og vest’ kan du se hvilke. Serien er tilgængelig på DRTV mandag morgen, og DR2 viser de to første afsnit mandag klokken 20.55.

Tirsdag den 28. juni – Oligarken og faldet fra fjerde sal:

Den undersøgende journalist Heidi Blake får et tip om multimillionær Scot Youngs mistænkelige død. Sammen med sit team undersøger hun en forbindelse mellem Scot og den berygtede russiske oligark Boris Beresovskij. DR fortæller om sagen i tre afsnit i den britiske dokumentarserie ’Londongrad’, som kan ses på DRTV fra morgenstunden tirsdag og klokken 21.25 på DR1.

Tirsdag den 28. juni – Nobelprisvinder i DR Koncerthuset:

Tirsdag klokken 20.00 kan du i Koncertsalen i DR Byen tage med på en tur gennem moderne fysik, teologi og filosofi, når Science & Cocktails præsenterer Nobelpris-vinderen Frank Wilczek. Det bliver en aften med slående erfaringer om, hvordan universet fungerer, ligesom der bydes på jazz af Hess/AC/Hess Spacelab Trio. Aftenen præsenteres som en del af Copenhagen Jazz Festival 2022. Læs mere om aftenen her

Onsdag den 29. juni og torsdag – Lyse sommernætter hos DR Vokalensemblet:

DR Vokalensemblet og den svenske dirigent Sofi Jeannin rejser tirsdag og onsdag klokken 19.30 i Trinitatis Kirke i Københavnlangt mod nord, hvor sommersolen aldrig går ned og nætterne er lyse og klare. Ved de to koncerter kan du opleve musikalsk nordlys, samiske sange og nye klange af komponister, som formår at indfange solens stråler i kormusik med en umiskendeligt nordisk tone. DR Vokalensemblet uropfører også værket ’Tidlig solopgang’ af den danske komponist Mette Nielsen. Læs mere om koncerterne her

Onsdag den 29. juni – Rækkehuse i Holstebro i ’Hammerslag’:

Rækkehuset er stadig et sikkert salgshit. I ’Hammerslag’ byder Tina Müller denne gang eksperterne indenfor i to klassiske rækkehuse fra 1960'erne. Lena Schmüser og Jacob Carlsson står overfor Mira Lie Nielsen og Christian Torp, når der skal gættes salgspriser i Holstebro. Her besøger de først et vaskeægte 60'errækkehus med gule mursten og fladt tag. Den næste bolig er et rækkehus i to etager med grønne fællesarealer og naboerne tæt på. Hvad mon de to boliger er blevet solgt for? Det kan du få svaret på onsdag fra morgenstunden på DRTV og klokken 20.00 på DR1.

Onsdag den 29. juni og torsdag – Gilberto Gil i DR Koncerthuset:

Sanger, guitarist, komponist, aktivist og forhenværende kulturminister i Brasilien Gilberto Gil er én af landets mest elskede og visionære kulturelle skikkelser. Onsdag og torsdag klokken 21.00 kan du opleve ham, når han i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival synger i Koncertsalen med ’Nós A Gente – We the People’, der er en fejring af livet og Gilberto Gils mangfoldige musikalske arv. Læs mere om koncerterne her