Næsten hver tredje seer streamede årets julekalender

Den generelle bevægelse fra det traditionelle flow-tv til streaming viste sig også i seertallene fra årets DR-julekalender ’Theo og den magiske talisman’.

Her ses Theo (Kian Lawson-Khalili) i første afsnit af 'Theo og den magiske talisman'. DR producerer en ny julekalender hvert andet år. (Foto: Ulrik Boel Bentzen, DFF)

966.000 fulgte i gennemsnit med i Theos eventyr i Thannanaya, da ’Theo og den magiske talisman’ rullede over skærmen i december. Og selvom DR1’s julekalender igen har haft sin faste sendetid hver dag op til jul klokken 19.30, har flere seere i år taget sagen i egen hånd og streamet afsnittene i stedet for.

Næsten hver tredje seer streamede nemlig julekalenderen på DRTV fremfor at sidde klar, når afsnittende startede på flow-tv. Til sammenligning var det i 2017 lidt over hver femte seer, der streamede den norsk-producerede julekalender ’Snefald’, mens cirka hver fjerde så ’Den anden verden’ på DRTV i 2016.

”Stigningen afspejler en generel fremgang på DRTV – danskerne streamer generelt mere tv-indhold. Det store spring fra sidste år skyldes formentlig, at en ny danskproduceret julekalender er stærkere end en indkøbt norsk julekalender,” siger medieforsker i DR Henrik Gregor Knudsen.

’Theo og den magiske talisman’ er generelt blevet set af mange mennesker i løbet af december. Julekalenderen har været repræsenteret i top 10 på Gallups top tv-liste med flere afsnit i samtlige uger op til jul. Med andre ord har 18 ud af de 24 afsnit været i top 10 og dermed blandt de absolut mest sete udsendelser i den uge, de har været sendt.

Facebook
Twitter