Naturdokumentar fra DR1 bliver til storstilet show

I 2007 viste DR1 dokumentarserien ’Vores Planet’, hvor seerne blev præsenteret for steder og dyr, der aldrig før er blevet optaget på film. Nu bliver det til en helt særlig koncert på Frederiksberg.

BBC Worldwide har lavet et show ud af naturprogrammerne ’Vores Planet’, som DR1-seerne kender og fulgte ivrigt med i. Det kommer til Danmark 26. februar (Foto: BBC Worldwide)

Det lyder lidt specielt. At en naturdokumentarserie, der har været sendt på DR1, nu bliver til en spektakulær koncertoplevelse. Men det er ikke desto mindre, hvad BBC-serien ’Vores Planet’ bliver til i Forum på Frederiksberg den 26. februar næste år.

Tilbage i 2007 sendte DR1 serien, der består af 11 programmer. Her blev seerne præsenteret for steder og dyr, der aldrig før var blevet optaget på film. For eksempel kunne man for første gang opleve sneleoparden jage på Pakistans højeste bjergtinder, se helt nye arter af blinde hulefisk fra Thailand og komme med helt ind i hjertet af en vulkan, fordi ny teknologi inden for kameraudstyr gjorde det muligt for BBC-folkene at komme helt tæt på dyrene, fange deres mindste bevægelser og optage fra de mest utrolige vinkler.

Optagelserne til serien stod på i over fem år, hvor 40 kamerahold filmede over 10.000 timers originaloptagelser på flere end 200 lokaliteter på kryds og tværs af planeten.

Herhjemme har ’Vores Planet’ hidtil været begrænset til fjernsynsskærmen, men når BBC-showet ’Vores Planet – Live in Concert’ rammer Forum og Danmark vil man kunne opleve programmerne på et 144 kvadratmeter stort lærred - og Peter Mygind vil være vært for aftenen. Billederne bliver akkompagneret af Prags 80 mand store filharmoniske orkester under ledelse af dirigenten Matthew Freeman. Musikken, orkestret byder på, er komponisten George Fentons underlægningsmusik.

Brat opstigning fra havets dyb

”Det har en stærk effekt, når et helt symfoniorkester akkompagnerer levende billeder. Man kan godt få en tåre i øjenkrogen, når smukke melodier ledsager billederne af en ællings første tøvende skridt. Og hjertet sidder helt oppe i halsen, når et dramatisk strygerensemble danner baggrund for en hvidhajs bratte opstigning fra havets dyb mod en stakkels sæl i havoverfladen. Vi glæder os til at præsentere danskerne for et show, der virkelig kalder følelselserne frem,” siger Keith Lemmon, der arbejder for den danske arrangør Beatbox Entertainment, som laver showet sammen med BBC Worldwide.

’Vores Planet’ – eller ’Planet Earth’, som serien hedder på engelsk er skabt af den britiske filmproducent Alistair Fothergill sammen med BBC Natural History, og den er BBC’s hidtil dyreste produktion, som siden har været vist i over 130 lande og fået flere Emmy Awards.

I Danmark blev premiereudsendelsen set af omkring 900.000 seere i 2007, og gennem årene har 130.000 i Danmark også købt serien på DVD.

Man kan læse mere om showet på www.vores-planet.dk

Facebook
Twitter