Ni skarpe til DRs etikchef om DR-medarbejderes bijob

DR-medarbejderes bijob bliver jævnligt diskuteret. DRs etikchef Inger Bach forklarer her, hvorfor og hvornår DR synes, det er ok.

DRs etikchef Inger Bach: ”I bund og grund er det afgørende, at der ikke kan rejses tvivl om DRs integritet, troværdighed og uafhængighed.” (Foto: Agnete Schlichtkrull)

Fra yoga-instruktør, musiker og universitetscensor til foredragsholder på højskoler, forfatter og ordstyrer til debatarrangementer. Det er eksempler på bijob, som nogle af DRs medarbejdere har ved siden af deres arbejde i DR.

Medarbejdere i DR må nemlig som andre gerne deltage aktivt i samfundslivet, hvis de lever op til en række retningslinjer, så deres bijob ikke kan risikere at rejse tvivl om DRs uafhængighed.

DRs etikchef Inger Bach svarer her på spørgsmål om tankerne bag DRs retningslinjer for bijob.

Hvorfor må medarbejdere i DR overhovedet bijobbe?

Fordi vi mener, at DR-medarbejdere skal have lov til at deltage aktivt i det offentlige liv. Flere DR-ansatte bliver spurgt, om de vil være foredragsholdere eller ordstyrere ved debatarrangementer, mens andre skriver bøger eller er yoga-lærere i deres fritid. I DR er vi faktisk glade for, at mange medarbejdere er efterspurgte rundt om i hele landet, så længe de overholder DRs etiske retningslinjer.

Hvad går de etiske retningslinjer ud på?

I bund og grund er det afgørende, at der ikke kan rejses tvivl om DRs integritet, troværdighed og uafhængighed. Det betyder, at DRs medarbejdere skal være uafhængige af personlige og økonomiske interesser i forhold til det arbejde, der udføres i DR. Derfor skal medarbejderne have godkendelse fra deres chef, hvis de ønsker at bijobbe - også hvis det er ulønnet. Det er de enkelte chefer, der vurderer medarbejderes forespørgsler om bijob ud fra en helhedsvurdering. For freelance-ansatte gælder, at eventuelle konkrete begrænsninger skal fremgå af deres kontrakt for den enkelte opgave.

Hvem er det, der bijobber?

Vi har valgt at være helt offentlige om vores medarbejderes bijobs. Du kan til enhver tid gå ind og se hvem der laver hvad på dr.dk. DR er i øvrigt, mig bekendt, eneste mediehus, der på den måde er helt åbne omkring bibeskæftigelse.

Anders Agger holder foredrag om at arbejde med tv-dokumentarer. (Foto: Erik Riber © Type 1)

Er det i orden, at så mange DR-medarbejdere har bijob?

Hver eneste bijob vurderes enkeltvis ud fra nogle meget klare kriterier, der skal sikre, at DRs troværdighed og uafhængighed ikke bliver udfordret. Det er værd at være opmærksom på, at karakteren af de forskellige bijob spænder vidt. Det omfatter også DR-ansatte, der er yogainstruktør, taxachauffør, bartender eller frivillig i en velgørende organisation.

Hvorfor kan man ikke læse på dr.dk, hvad hver enkelt person tjener?

Det har vi vurderet er en privat sag. Jeg kan sige at langt, langt de fleste tjener mindre end 50.000 kroner på et år på bijob.

Hvorfor har DR valgt at sætte et lønloft på bijob på 300.000 kroner?

DR har sat grænsen ved 300.000 kroner ud fra den vurdering, at det er der, hvor man kan diskutere, om det er reelt er et bijob, eller der er tale om en hovedbeskæftigelse. Det er muligt at søge dispensation for reglen, men så skal der være noget helt særligt, der gør sig gældende. Jeg kan sige, at vi sammenlagt over tre år, fra 2014 til 2016, har givet i alt otte personer dispensation.

Hvorfor der er forskel på reglerne for fastansatte og freelancere?

Hvis man er freelancer, og dermed ikke er fuldtidsbeskæftiget i DR, skal man selvfølgelig have mulighed for at tjene penge uden for DR. For freelance-ansatte gælder, at eventuelle konkrete begrænsninger skal fremgå af deres kontrakt for den enkelte opgave. Vi medgiver, at der kan være udfordringer for brugere i forhold til at se, om en medarbejder er fastansat eller freelancer. Blandt andet derfor er det aftalt med nogle af de DR-profiler, der er freelancere, at de optræder på DRs bijob-liste på linje med de fastansatte. Det er eksempelvis tilfældet med DR2-vært Clement Kjersgaard.

Kan medarbejdere få deres navn slettet af listen?

Nej, alle godkendte bibeskæftigelser offentliggøres på dr.dk. Den enkelte medarbejder kan anmode om, at bibeskæftigelsen ikke bliver offentliggjort. Det kræver godkendelse af den nærmeste chef. Sidste år var der én medarbejder, der efter en grundig vurdering ikke fik sin bibeskæftigelse offentliggjort. Når et navn er offentliggjort, slettes det ikke.

Kan du forstå debatten om, hvorvidt bijob er et problem for troværdigheden blandt DRs medarbejdere?

Ja, det kan jeg sørme godt. Risikoen ligger jo lige for, og det er jo også derfor, vi gør så meget ud af at håndtere det og være åbne omkring det.

Facebook
Twitter