Niels Christian Jung får ”Nordens sports-Cavling"

Som kun den anden dansker nogen sinde har Niels Christian Jung får én af de fineste priser inden for sportsjournalistik. Han får den blandt andet for sine dopingafsløringer i cykelverdenen.

39-årige Niels Christian Jung har fået prisen, der bliver kaldt "Nordens sports-Cavling". (Foto: DR)

Som kun den anden dansker nogen sinde har Niels Christian Jung får én af de fineste priser inden for sportsjournalistik. Han får den blandt andet for sine dopingafsløringer i cykelverdenen.

Han har været med til at afsløre dopingmisbrug i cykelverdenen og få Bjarne Riis til at gå til bekendelse. Og han har også afsløret, at der af og til er skattesnyd med i spillet, når der bliver foretaget spillerhandler i fodboldverdenen. Blandt meget, meget andet.

Som kun den anden dansker modtog journalist Niels Christian Jung fra DR torsdag aften i Stockholm prisen, der bliver kaldt ’Nordens sports-Cavling’; nemlig mindelegatet for den svenske sportsjournalist Torsten Tégner (1888-1977) på 15.000 svenske kroner. Den første dansker, der modtog prisen, var nu afdøde John Idorn, der også arbejdede mange år i DR.

Den 39-årige Niels Christian Jung, der for øvrigt er bachelor i idræt selv, er ansat på DR Sporten, men p.t. udlånt til gravegruppen på P1 og DR Perspektiv, og han fik prisen for hele sit journalistiske virke. Det tæller blandt andet et mangeårigt samarbejde med den nuværende redaktionschef i DR Perspektiv, Olav Skaaning Andersen, om at kulegrave cykelverdenen for dopingmisbrug. Og ved prisfesten, der foregik i forbindelse med Foreningen Rigsidrottens Venners årsmøde på Bosön i den svenske hovedstad, blev eksempelvis afsløringerne om Bjarne Riis og dokumentarprogrammerne ’Tavshedens Pris 1-3’ og ’Danskerlægen 1-2’ fremhævet.

Blev Årets Sportsjournalist sidste år

Niels Christian Jung er ikke uvant med priser. Sidste år modtog han prisen som Årets Sportsjournalist for "sin stædige fastholden i den kritiske sportsjournalistik hovedsageligt inden for cykelsporten," hvor Niels Christian Jung i sommeren 2007 også var blandt hovedaktørerne i historien om Michael Rasmussen fejlagtige oplysninger omkring sine opholdssteder inden Tour de France.

Facebook
Twitter