Niels Kvale bliver DRs nye Bruxelles-korrespondent

Anna Gaarslev fra TV 2 overtager hans nuværende post som rejsende Europa-korrespondent.

Anna Gaarslev fra TV 2 overtager hans nuværende post som rejsende Europa-korrespondent.

De seneste dage har han været i Spanien, men fremover bliver det især Bruxelles og EU, Niels Kvale kommer til at rapportere fra.

Efter sommerferien bliver DRs nuværende Europa-korrespondent den nye korrespondent for DR i den belgiske hovedstad. Her afløser han Mette Fugl, der for nylig stoppede efter næsten 21 år på posten. Niels Kvale kommer til at køre parløb med Ole Ryborg, der er DRs anden korrespondent i Bruxelles.

Niels Kvale er uddannet journalist, og han har været i DR siden 2001, hvor han begyndte i praktik på DR Ung. Siden har Niels Kvale været forbi P1, P3, P3 Nyheder og Radioavisen, før han i 2009 blev korrespondent. Mange vil ikke mindst huske hans dækning den seneste tid af den økonomiske krise i Sydeuropa og pavevalget.

På posten som rejsende Europa-korrespondent bliver Niels Kvale afløst af Anna Gaarslev fra TV 2 Nyhederne, som tiltræder den 1. juni.

Anna Gaarslev har arbejdet på TV 2 siden slutningen af 1996 - lige bortset fra en kort periode i 1998, hvor hun lavede 'Erhvervsmagasinet' på DR2 sammen med Lars Kolind.

DRs nye Europa-korrespondent skal - med base i København - dække alt fra Ukraine i øst til Island i nordvest, og Anna Gaarslev er bestemt ikke ubekendt med stoffet. Sammen med TV 2's faste EU-korrespondent har hun dækket EU-topmøder siden 2010, ligesom også hun har rapporteret flittigt om den europæiske krise og om det nordiske stof.

"Med Niels Kvale i Bruxelles og Anna Gaarslev på europastoffet sætter DR Nyheder yderligere erfarne kræfter ind på dækningen af vores nærområder. Niels har med fire års erfaring fra Europa, de bedste kvalifikationer for at løfte nyheder og perspektiv fra EU yderligere, og i endnu højere grad trække linjen fra Bruxelles ud i Europa og ikke mindst hjem til Danmark, siger redaktionschef Thomas Falbe fra DR Nyheder, der tilføjer, at han er stolt over at få Anna Gaarslev med på korrespondentholdet.

"Anna har så mange kilometer i benene og en energi, der tager pusten fra de fleste konkurrenter. Vi ser frem mod valg til et stadigt mere magtfuldt Europaparlamentet i 2014, hvor DR med Niels Kvale og Anna Gaarslev - og vores øvrige korrespondenter - står stærkt rustet til at levere den bedste dækning til danskerne," siger han.

FacebookTwitter