Nikolai Thyssen bliver ny chef for P1

Den 1. januar 2021 skifter Nikolai Thyssen fra at være leder af nyheder og dr.dk til at være chef for P1.

Nikolai Thyssen bliver ny P1-chef. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)

P1 har med sin klare profil som taleradio til de videbegærlige og samfundsengagerede lyttere historisk godt fat i danskerne. Fra årsskiftet bliver det Nikolai Thyssen, der som ny chef for P1 skal sikre, at kanalen udvikles og fornys med fokus på public service og forståelse for lytternes behov.

Opgaven bliver at fortsætte den gode udvikling samt at flytte P1 med ind i en fremtid, der bliver mere og mere digital, og hvor taleradio aldrig har haft flere muligheder.

DR’s radiochef, Anette Kokholm, siger om valget af netop Nikolai Thyssen:

- Der har været stærke kandidater om buddet, men Nikolai har alle de kvaliteter, der skal til for at tage P1 ind i fremtiden. Han er journalistisk skarp, digital stærk og frem for alt visionær og strategisk tænkende. Jeg glæder mig meget til samarbejdet.

Fantastisk chance

P1 står stærkt på flow og som podcast, og ifølge Nikolai Thyssen har DR allerede med eksempelvis nyhedspodcasten ’Genstart’ vist, at radioens allerbedste kvaliteter sagtens kan bringes med ind i en tid med nye medievaner. Han glæder sig til at overtage ansvaret for P1, som er i bedre form end nogensinde siger han og uddyber:

- Det er en fantastisk chance netop nu at skulle sætte retningen for P1. Vi lever i vilde og omskiftelige tider. Vores fælles offentlighed er under forandring. Debatten er polariseret, og gamle autoriteter udfordres, mens nye råber højt i deres sted. Kultur og identitet er i stadig stigende grad blevet et individuelt valg, og det er derfor vigtigere end nogensinde, at vi har mulighed for at forstå de store forandringer, der former os som individer, og mulighed for at mødes om den kultur, der definerer os som fællesskab. Det er opgaven for P1, og jeg kunne ikke forestille mig en mere privilegeret opgave at kaste mig over.

Fra leder af nyheder til chef for P1

Nikolai Thyssen har siden 2017 været leder af nyheder og dr.dk i DR Medier med ansvar for nyhederne på tv, radio og digital, herunder store begivenhed som folketingsvalg og det kommende kommunalvalg. Derudover har han, siden Thomas Buch Andersen stoppede som P1-chef, vikarieret på posten ved siden af sine andre opgaver.

Nikolai Thyssen har studeret litteratur- og kunsthistorie, og startede sin journalistiske karriere som korrespondent i Rusland, og fortsatte derefter på Månedsbladet Press. Derudover har han blandt andet tidligere været på Dagbladet Information, hvor han over 12 år var først var kulturjournalist og siden redaktions- og udviklingschef.

Efter et fellowship på Syddansk Universitet i 2014 var han med til at stifte det digitale nyhedsmagasin Føljeton, inden han startede i DR for tre år siden.