Nogen tager det tungt - Torben ka’ ta’ det

Har du nogensinde haft lyst til at svine nogen til på Facebook? Nu skal du ikke længere sende dine hadefulde beskeder til den, du hader, men i stedet sende dem til Torben. For Torben kan tage det.

Hver tirsdag kommer en ny video på dr.dk og Facebook, hvor Torben tager imod hadefulde beskeder.

Tonen i den offentlige debat er blevet grovere. Uanset, om der diskuteres flygtningepolitik eller kageopskrifter har folk fået en ubehagelig tendens til at svine hinanden til. Især på de sociale medier. Nu findes der en løsning.

For at komme den grove tone til livs, har én mand, ved navn Torben, påtaget sig den næsten jesus-agtige rolle, at lægge øre og krop til alle de hadske beskeder, der egentlig var tiltænkt andre. På den måde kommer folk af med deres aggressioner, uden at nogen bliver svinet til. Udover Torben altså.

“Jeg tror på, at når folk slipper af med deres vrede, ved at lade den gå udover mig, så bliver folk gladere, og så får vi en bedre verden, hvor folk smiler og vinker til hinanden i stedet for at være sure,” siger Torben.

Torben kan tage en hel shitstorm

Uanset, om man har gået og bygget vrede op over længere tid, eller man blot er irriteret over noget trivielt, som at spilde sin kaffe, kan Torben tage det. Der er ingen grænser for, hvilke uvenligheder han vil lægge øre til.

“Jeg tager imod al slags vrede. Det kan være hverdagsting, som at man ikke kan finde sine nøgler, er sur over noget, man har set på nettet, eller hvis man er fortvivlet over præsidentvalget i USA. Jeg kan tage en hel shitstorm,” siger Torben.

Det er ikke sådan, at de tilsvininger folk måtte sende efter Torben bare preller af på ham. Torben tager alt det, han hører, ind og således får beskederne altså lov at gøre den skade, de var tiltænkt.

“Jeg tager vredesudbruddene til mig, og lukker dem inde uden at lade dem komme ud igen på noget tidspunkt. Jeg stopper først, når der fred i verden, og her er hyggeligt at være. På det tidspunkt er jeg til gengæld fyldt op med vrede og aggressioner og et mørke indeni,” siger Torben, der kan tage det.

Talent for at tage imod

Hvorfor netop Torben har taget denne opgave på sig, ved han ikke helt, men han mener, at han har talent for at tage imod skældud.

“Det føles som om, at det er mig, der skal gøre det. Folk har altid været glade for at skælde ud på mig, lige siden jeg var helt lille. Mange mennesker bliver vrede og kede af det, og lader det gå udover andre, hvis de får noget tarveligt at vide. Jeg er alene, så jeg sender ikke de dårlige vibrationer videre til nogen,” siger Torben.

Lad det gå ud over Torben

Torben håber, at folk vil tage hans tilbud til sig og benytte sig af hans evne til at tage det. Ikke bare på nettet, men også i det virkelige liv.

“Forhåbentlig ser folk de videoer, der ligger på Facebook. Så kan de råbe ad mig, hvis de genkender mig på gaden. Det kan også være, jeg selv går hen til dem og spørger, om de har nogle aggressioner. Så kan de lade dem gå ud over mig,” siger Torben.

Der ligger allerede flere videoer på Facebooksiden Torben ka’ ta’ det - dr.dk og på www.dr.dk/torbenkantagedet. Og det virker allerede til, at folk har taget imod budskabet, fortæller Torben:

“Der var en kvinde, der smadrede mit hoved med sin bildør, fordi hun blev gal på en cyklist. Det gjorde både fysisk og psykisk ondt, men nu har hun det bedre, og så er jeg lidt tættere på mit mål om en bedre verden.”

Hvis man ser en hadsk besked på nettet, kan man henvise til Torben ved at bruge hashtagget #torbenkantagedet. Man kan også sende en sur mail direkte til Torben på torbenkantagedet@dr.dk, eller råbe ad ham på gaden.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk