Nordisk pris til børneserien ’Pendlerkids’

DRs dramaserie ’Pendlerkids’ røg lørdag aften til tops, da de bedste børneprogrammer i Norden blev kåret.

  • Pendlerkids har fået en nordisk pris. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Pendlerkids får en sæson 2, der er ved at blive optaget nu. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
1 / 2

DRs dramaserie ’Pendlerkids’ røg lørdag aften til tops, da de bedste børneprogrammer i Norden blev kåret på Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft som afslutningen på fire dages Nordisk Barnemedie Festival 2013.

Her har folkene bag Nordens børneprogrammer mødtes og udvekslet erfaringer om børneprogrammer, og det er også dem, der har stemt om, hvad der har været de bedste produktioner, siden de sidst mødtes for to år siden.

’Pendlerkids’ fik prisen for at være bedste nordiske dramaserie for målgruppen de 7-12-årige. Serien blev sendt på DR Ramasjang i efteråret 2012, og den handler om børnetoget, som skilsmissebørn rejser med, uden der er voksne personer med – lige udover en børnepasser ved navn Ole. Hvert af de 15 afsnit er på 15 minutter, og de udspiller sig primært i toget, når børnene rejser fra en landsdel til en anden.Oliver Zahle i to rollerDet er Grif Film, der har produceret serien for DR. Oliver Zahle, som mange også kender for at lave satireprogrammerne ’Selvsving’ på P1, har skrevet manuskriptet sammen med Nikolaj Peyk og Wadt Thomsen, mens selvsamme Oliver Zahle og Christian Grønval har instueret.

I voksenrollerne ses blandt andre Ole Thestrup og Timm Vladimir, mens Hannibal Harbo Rasmussen har hovedrollen som Kasper, der elsker rap og bor hos sin far i Kolding, men tager toget til København.

Lige nu er optagelserne i gang til en sæson to af ’Pendlerkids’.

Nordisk Barnemedie Festival har været holdt hvert andet år siden 1999, og det er både medarbejdere fra produktionsselskaber og public service-stationer, der mødes ved træffet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk