Nu bliver der for alvor uhyggeligt i DR Koncerthuset

DR Musikariet og Louisiana er gået sammen om at markere halloween ved et arrangement fyldt med gys og gru i DR Koncerthuset den 30. oktober.

Joakim Ingversen og Monster quizzer blandt andet med deltagerne i en halloween-quiz, hvor Monster truer med at spise børn, hvis man taber…

Normalt forbinder mange nok DR Koncerthuset med noget hyggeligt, men det bliver der ændret godt og grundigt på søndag den 30. oktober. Her bliver der nemlig holdt en hel halloween-dag med gys og gru, og arkitekten Jean Nouvels blå bygning vil i stedet være forvandlet til et sted med dværge, prinser, edderkopper, troldmænd og meget andet.

Det er DR Musikariet og kunstmuseet Louisiana, der er gået sammen om at fejre halloween, når man fra klokken 10.00-15.00 byder på koncerter, workshopper og aktiviteter for hele familien. Dagen byder blandt andet på masser af uhyggelige historier, udklædning, ansigtsmaling, konkurrencer, koncerter om onde troldmænd, edderkoppe-workshops og en monsterquiz.

Arrangørerne opfordrer til, at man tager sit mest uhyggelige tøj på, og uhyggen bliver ikke mindre, når dagen bliver indledt med edderkoppe- og spindelvævsworkshop, hvor man kan skabe sine egne edderkopper i for eksempel ståltråd, uld, garn, tekstiler, tyl og tråd. Workshoppen er inspireret af den franske Louise Bourgeois’ edderkopper og celler, som lige nu og frem til februar kan opleves på Louisiana i Humlebæk.

Børn bliver – måske - spist

Senere på dagen er Joakim Ingversen fra DR Ultra vært på den store halloween-quiz sammen med Quizmonstret. Alle kan være med, men det er angiveligt med livet som indsats, at man deltager. For taber man, bliver man spist af det evigt sultne Monster. Joakim Ingversen lover dog at være på børnenes side.

To gange i løbet af dagen bliver der også holdt koncerter for børn fra seks år, når filmkomponisten Mathias Madsen Munchs ’Den uendelige labyrint’ bliver opført. Det er koncerter, som er inspireret af børns elskede rollespil og computerspil.

Musikforestillingen ’Den uendelige labyrint’ var en af de store publikumsfavoritter ved festivalen Musikalske Fortællinger, og her kaldte festivalens jury den for ”den mest begavede og underholdende måde at introducere børn til en strygekvartet længe set”.

DR Musikariet, som er medarrangør, er en ramme over en masse forskellige musikalske aktiviteter for børn og unge. Det er koncerter, workshops og skoletilbud på tværs af genrer. Og så er det et samarbejde med en lang række samarbejdspartnere – i dette tilfælde Louisiana.