Nu bliver DR endnu mere direkte

Fra næste uge får licensbetalerne lejlighed til at møde DR ansigt til ansigt, når generaldirektør Maria Rørbye Rønn og mediedirektør Henriette Marienlund indleder ture rundt i landet.

Det er ikke første gang DR møder brugerne ansigt til ansigt. I december kunne man for eksempel møde DR på Vesterbro i København. Dengang var Mikkel Fønsskov - til venstre - vært. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Alle – særligt de politiske medieordførere – har en mening om DR, og langt de fleste danskere bruger hver eneste dag et eller flere af DRs tilbud på radio, tv og net.

Men hvad betyder DR og public service egentlig for borgerne?

Det vil DR gerne høre fra hestens – licensbetalernes – egen mund, og det er baggrunden for den tur rundt i landet, der i den kommende uge indledes i Aabenraa i Sønderjylland, når DRs general- og mediedirektør stiller op til at besvare spørgsmål, høre om tanker og forventninger til DR og modtage gode ideer om programvirksomheden i almindelighed.

DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn kommer rundt i landet for at høre, hvad folk synes om DR i særdeleshed og public service i almindelighed. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Dialog, quiz - og snysk

Under overskriften ’DR Direkte’ når DR-spidser ud over Aabenraa inden sommerferien til Støvring i Nordjylland og Næstved, hvor der bliver lejlighed til at møde såvel lokale som nationale DR-værter.

I Aabenraa er det således ’Hammerslag’-vært Christian Degn og Anette Johnsen og Anders Bonde fra P4, DR Syd og Esbjerg, der er værter for dialog, quiz og en let omgang sønderjysk hamburgerryg med snysk. For de ikke fastboende kan det oplyses, at sidstnævnte ret er en opbagt sovs med årstidens friske grøntsager.

Det er ikke første gang, DR møder brugerne direkte. Tidligere har der været ved to årlige public service-høringer, men denne gang når man hele vejen rundt, og efter sommerferien fortsætter DR-ledelsen fra september rundturen til de seks øvrige distrikters sendeområder i København, Trekantsområdet i Jylland, Midt-, Vest- og Østjylland og på Fyn og Bornholm.

Facebook
Twitter