Nu er ’Badabing Show’ med Bang

Ugens aktuelle navn: Carsten Bang er året ud fast vært på radioprogrammet ’Badabing Show’, der hver fredag sender P4-lytterne på weekend med en hyldest til begivenheder og personer, der har gjort sig bemærkede i løbet af ugen.

  • Carsten Bang og produceren Ivan Gregersen er gået i studiet for at sende to timers 'Badabing Show med bang' (Foto: Julie Mørkeberg)
  • Undertitlen på 'Badabing Show' er 'Danmarks mest velklædte radioprogram', og det forpligter. (Foto: Julie Mørkeberg)
  • Gregersen giver Carsten Bang tegn, så han ved, hvornår han skal begynde at tale. (Foto: Julie Mørkeberg)
  • Alt er skrevet ned på papir. For som Carsten Bang siger, "Vi stoler ikke på computere." (Foto: Julie Mørkeberg)
  • Carsten Bang har lidt svært ved at gætte, hvad Ivan Gregersen har fundet til ham i quizzen 'Hvad er det?' (Foto: Julie Mørkeberg)
1 / 5

Carsten Bang har flere gange været vikar for Lars Hjortshøj på P4-programmet ’Badabing Show’, men nu er han tilbage året ud som fast vært. Til gengæld har den altid veloplagte producer Ivan Gregersen, der er medvært og står for teknikken, været med hele vejen på programmet.

Og han står da heller ikke tilbage for at komme med en kæk kommentar, da han første gang sender med Carsten Bang, efter han er kommet tilbage på programmet.

”Hvad med dig, Carsten, har du haft en god sommer? Du har vel holdt ferie, siden du sendte sidst der i marts?” spørger Ivan.

”Ja, ja, jeg har ikke lavet noget. Jeg vil sige, jeg har ligget på den lade side - og også den anden side. Jeg har en meget aktiv side, og så har jeg en lad side, som jeg ligger meget på,” svarer Carsten Bang gennem mikrofonen.

Vikar i sit eget liv

Carsten Bang er blevet fast vært på ’Badabing Show’, men han føler sig på mange måder stadig som vikar.

”Jeg er vikar i mit eget liv,” udbryder han med stor ironi i stemmen, for han føler stadig ikke helt, at han har overtaget programmet - på trods af at der er lavet en tilføjelse til titlen.

”Fra nu hedder det ’Badabing Show med Bang’. På den måde lyser det selvfølgelig ud af det, at det er mit show,” siger Carsten Bang og afviser idéen om at omdøbe programmet til ’Badabang Show’.

I første omgang har Carsten Bang ikke overvejet, om han mest føler sig som vikar på ’Badabing Show’ eller som fast vært, men han vender alligevel tilbage til emnet flere gange og ender med ikke helt at kunne sige sig fri for at holde fast i rollen som vikar.

”Måske holder jeg fast i vikarrollen, fordi det forpligter mindre at være vikar.”

Der hviler også en slags ærefrygt over for den tidligere vært Lars Hjortshøj.

”Lars Hjortshøj, hvem er han?” siger Carsten Bang afværgende til, hvordan de to adskiller sig fra hinanden som vært.

”Vi minder så meget om hinanden, at sidst jeg var vikar på programmet, var der en lytter, som ikke havde opdaget, at det var mig og ikke Lars Hjortshøj, der stod bag mikrofonen. Jeg tror, det skyldes, at Lars og jeg lyder meget ens. Vi kommer fra det samme område, har den samme dialekt og er formet af lidt det samme.”

På væggen hænger der stadig to af Lars Hjortshøjs gamle slips. De har engang været udloddet i en konkurrence i programmet, men Ivan fik aldrig sendt slipsene af sted til vinderen.

Det nye koncept ’Old’

Der er ikke ændret ret meget ved programmet efter Carsten Bang har overtaget det. Faktisk er det eneste nye indslag i ’Badabing Show’ ret sigende ikke helt nyt.

”Vi ville prøve noget nyt, og så blev det noget gammelt,” siger Carsten Bang og spørger Ivan Gregersen, om han vil forklare, hvad deres nye koncept ’Old’ går ud på.

”Det har fået sit navn fra oldtidskundskab, der også handler om gamle ting. Det er en radiomæssig genoplivning af det gamle Piet van Deurs-program ’Hvad er det?’ og går i sin enkelhed ud på, at jeg finder en ting nede i ’Rekvisitten’ i DRs kælder, som Carsten Bang skal gætte, hvad er.

”Det er en stor firkantet stålramme med dimser på – er det ledninger på garnruller?,” spørger Carsten Bang.

”Det gik ikke så godt i første forsøg. Vi prøver igen,” lyder det i et klip med Piet van Deurs, som Ivan afspiller.

”Tingen har været brugt i en meget populær dansk tv-serie”, hjælper Ivan Gregersen.

”Så det er en rekvisit. Er den fra ’Taxa’?”

Ivan afspiller endnu et klip med Piet van Deurs ”sidste gæt.”

”Er det den serie med tv – altså den med fjernsyn, hvor ham der og hende der var med – ej, hvad hedder den – den hed ikke ’Bryggeren’? Ej det er en anden en,” siger Carsten Bang.

Ivan hjælper ham igen. ”Det starter med k.”

”Kanalen, kuvert, kæmpe, Kissmeyer – du må godt sige det, Ivan.”

”Det er ’Krøniken’. – Damerne på Radio Bella brugte den til at lodde med.”

”Jeg beklager, det kan faktisk ikke blive nogen point denne gang, - her siger vi så tak til tonerne af musik.” Afslutter Piet van Deurs i roligt tempo henover en fløjtehymne.

Gabende start

Carsten Bang fortæller, at der findes en mærkelig form for tics, som rigtig mange stand up-komikere laver, inden de skal optræde, og at vanen ikke er forsvundet, selvom mikrofonen i dette tilfælde er placeret i et radiostudie.

”Jeg kender rigtig mange standuppere, der helt intuitivt gaber, inden de går på scenen. Jeg ved ikke hvorfor. Måske giver det bare ilt til hjernen, så man er klar til at præstere,” siger han og afviser, at det er, fordi det er kedeligt at lave ’Badabing Show’.

Lige før klokken er 14, og Radioavisen går på, gaber Carsten Bang: ”Så er vi i gang!”

Velklædt radio

Programmet har undertitlen ’Danmarks mest velklædte radioprogram’. Og det er ikke bare noget de siger. Carsten Bang og produceren Ivan Gregersen fortæller, at de går meget op i at klæde sig pænt på, når de skal sende programmet.

”Vi er sikre på, at det kan høres i radioen. Det er jo et show, og det giver noget til stemningen, at vi dresser op og har en fest. Det betyder også noget, når gæsterne kommer ind og siger ”Wauw, I er jo virkelig velklædte”,” forklarer Ivan Gregersen.

Redaktionschefen på P4 København går forbi Carsten Bang og Ivan Gregersen, der står og venter på at komme ind i studiet for at sende.

”Det er da vist ikke helt autoriseret det sæt dér?” siger Casper Dall.

Ivans bukser er kravlet op over knæene, mens Carsten Bang i slips og kondisko også falder lidt ved siden af den dresscode, de fortæller om. Udenfor er det omkring 20 grader, og de undskylder sig med vejret…

FacebookTwitter