Nu er der penge at hente hos ’Giro 413’

Frem til den 1. februar 2019 har DR åbent for ansøgninger om pengene, der kommer ind til klassikeren ’Giro 413’ på P5.

Vært Peter Sten fra ’Giro 413’ uddelte nogle af årets indkomne penge til afdelingsleder Jakob Eiriksson samt glade børn fra Børne- og Familiehjemmet Bakkevej i Hornsyld. De kan nu se frem til en Langelandstur. (Foto: Anders Ekström © Anders Ekström_DR_PRESSE)

I snart mange år har det været normalt at høre vendingen ”at der blev samlet ind til ’Giro 413”, mens lidt færre har kunnet sige, at de fik kroner fra landets nok mest festlige girokonto.

Men det kan man få. Pengene, der kommer ind til ønskeprogrammet på P5, som har eksisteret siden 1946, bliver givet videre til ”projekter, aktiviteter og events for udsatte og socialt dårligt stillede børn og unge under 18 år i Danmark”. Og frem til den 1. februar 2019 har DRs ’Giro 413’-udvalg nu åbent for ansøgninger om de indkomne kroner, som har været fulgt af en hilsen og et musikønske i radioen.

Siden programmets start i januar for snart 73 år siden, har lytterne i alt samlet 28,4 millioner kroner ind til ’Giro 413’ og den gode sag. De er alle gået videre fra DR til projekter og foreninger, som hjælper børn og unge, der er socialt dårligt stillede eller i vanskeligheder.

”Privatpersoner kan ikke søge om pengene fra ’Giro 413’, men det kan foreninger og projekter, der har en god idé til at lave et projekt eller gøre livet lidt bedre for udsatte og dårligt stillede danske børn. Det kan være børn og unge, der vokser op i hjem, hvor der ikke er råd til at tage på ferie eller udflugter, eller hvor der ikke er råd til, at familiens yngste kan deltage i fritidsaktiviteter og tage del i det sociale liv, som det giver,” forklarer Peter Sten, der er vært på ’Giro 413’.

Tidligere i år kunne han dele lige godt 204.000 kroner ud, som blev samlet ind af lytterne til P5-programmet sidste år.

En glad dag

Her modtog DUI – Leg og Virke i Odense for eksempel 47.000 kroner til en sommerlejr og koloni og ture til Legoland for socialt udsatte børn og unge, mens Broen Vejle og Broen Tønder får 25.000 kroner hver - til hjælp til børns aktiviteter i foreninger. Også projekter i eksempelvis Rønne, Værløse, København, Nibe, Nakskov, Vanløse og Horsens fik del i kronerne.

”I mange tilfælde går pengene til børn af forældre, der måske ikke har så mange penge. På den måde kan børnene og de unge også kan være en del af det sociale fællesskab i sportsklubber og andre foreninger, hvor deres kammerater kommer. En del af kronerne går ligeledes til sommerlejre og kolonier, så børn, der måske ellers ikke kommer på ferie, får en oplevelse, og også har noget at fortælle, når de kommer tilbage i skolen efter sommerferien,” forklarer Peter Sten.

Det er en repræsentant fra Børne- og Socialministeriet, der sammen med ’Giro 413’-vært Peter Sten og DR’s radio- og musikchef Gustav Lützhøft er med til at fordele de indkomne kroner fra 2018, og man kan komme i betragtning ved at udfylde et elektronisk ansøgningsskema, som man finder via www.dr.dk/giro413. Her kan man også læse de helt præcise regler om, hvad der gives støtte til, og hvad det ikke er muligt at få penge til.

Ansøgere kan forvente at få svar, om de får del i ’Giro 413’-kronerne før påske.

Så længe skal man ikke vente på at høre ’Giro 413’ igen. Udsendelsen bliver sendt hver søndag klokken 12.15-14.00 på P5.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter