Nu er der samlet over en milliard ind ved Danmarks Indsamling

Med indsamlingsresultatet på 78.868.425 kroner til børn uden hjem runder Danmarks Indsamling 1 milliard kroner i indsamlede midler gennem 12 års indsamlinger.

  • Værterne Christian Degn og Lise Rønne sammen med kassemestrene Joakim Ingversen og Mads Steffensen. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Med 78.868.425 kroner er der grundlag for at gøre en masse gode ting for en alt for stor gruppe børn, som vi sjældent hører om. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Værterne Christian Degn og Lise Rønne sammen med kassemestrene Joakim Ingversen og Mads Steffensen. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Værterne Christian Degn og Lise Rønne sammen med kassemestrene Joakim Ingversen og Mads Steffensen. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Værter Lise Rønne og Christian Degn (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Kassemestrene Joakim Ingversen og Mads Steffensen. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
1 / 6

Ingen ved nøjagtigt, hvor mange millioner børn, der lever uden et hjem. UNICEF vurderer, at flere end 150 millioner børn er gadebørn – hertil kommer børn, der er på flugt, bor i flygtningelejre eller bor i hjem, der ikke er værd at bo i. En del af disse mange børn fik lørdag aften en stor håndsrækning fra den danske befolkning, der med Danmarks Indsamling kan hjælpe en del af børnene ud af håbløshed.

Danmarks Indsamling 2018 kulminerede lørdag aften på DR1 i det store indsamlingsshow. Showet fra Dokk1 i Aarhus fik flere end 300.000 danskere til tasterne for at give et bidrag til børn uden hjem. Og tusindvis af frivillige, samt musikere, kunstnere og politikere har gjort en kæmpe indsats for at give verdens børn uden hjem en hjælpende hånd.

Med 78.868.425 kroner er der grundlag for at gøre en masse gode ting for en alt for stor gruppe børn, som vi sjældent hører om.

”Lørdag aften rundede Danmarks Indsamling 1 millard kroner – det er historisk. 78.868.425 kroner er et fantastisk flot resultat, som vil gøre en helt afgørende forskel for nogle af de børn i verden, der har det allerværst. Vi har ved dette års indsamling set børn donere lommepenge, og danske hjemløse lave mad til andre hjemløse, hvor pengene er gået til Danmarks Indsamling. Danskerne og de danske virksomheder har været gavmilde, og de mange tusinde frivillige har gjort en kæmpe indsats. Jeg er taknemmelig og tillader mig at være glad på en masse udsatte børns vegne,” siger Anna Rørbæk, der er talsperson for Danmarks Indsamling og chef for kommunikation og public affairs hos BØRNEfonden.

Hele Danmarks indsamling

Danmarks 12 største humanitære organisationer og DR står bag Danmarks Indsamling, der i år støtter 12 konkrete projekter, som hjælper børn uden hjem, så de kan få en mere tryg barndom og en bedre fremtid.

DR har en lang tradition for at samle ind til mennesker i nød verden over. I år er jeg helt ekstremt stolt over, at Danmarks Indsamling er blevet hele Danmarks indsamling. Fra Gladsaxe til Ærø og fra Nakskov til Frederikshavn har der været et hav af gode aktiviteter, som alle sammen har bidraget til årets indsamling. I DR har alle kanaler gennem en uge sat fokus på en af de stille katastrofer i verdens udviklingslande i en god blanding af journalistik, oplysning og underholdning. Det hele er kulmineret her til aften i et fantastisk show fra Dokk1 i Aarhus – det er jeg enormt stolt over – og jeg er stolt over danskernes massive opbakning til Danmarks Indsamling,” siger Anders Thomsen, der er redaktør for Danmarks Indsamling på DR.

De 12 deltagende organisationer bag Danmarks Indsamling er: BØRNEfonden, CARE DANMARK, Dansk Flygtningehjælp, Dansk Folkehjælp, Folkekirkens Nødhjælp, IBIS, Læger uden Grænser, Mellemfolkeligt Samvirke, Red Barnet, Røde Kors, SOS Børnebyerne og UNICEF Danmark.

Desuden kan 10 procent af det indsamlede beløb søges af mindre organisationer til langsigtede udviklingsprojekter, der lever op til indsamlingens kriterier og årets tema.Om Danmarks Indsamling

Danmarks Indsamling er en fælles indsamling til fordel for udviklingslandene i Afrika, Asien og Latinamerika, som DR og 12 af Danmarks største humanitære organisationer står bag. Organisationerne arbejder for at hjælpe landene ud af fattigdom, hjælpe de mest udsatte mennesker til en fremtid og fremme FN's 17 verdensmål for en bæredygtig global udvikling.

I 2018 er det 12. gang, Danmarks Indsamling afholdes. Indsamlingen løber fra 1. januar med aktiviteter i hele landet og kulminerer med et tv-show på DR1 den 3. februar 2018 kl. 19.00. Siden det blev afholdt første gang i februar 2007 har danskerne bidraget med mere end 957 millioner kroner, og hjulpet mere end syv millioner mennesker til en bedre tilværelse. I 2017 samlede private danskere, virksomheder og organisationer 90 millioner kroner ind under temaet ”Intet barn må sulte”.

Læs mere om Danmarks Indsamling 2018 på www.danmarksindsamling.dk

Indsamlingen kan desuden følges på www.facebook.com/danmarksindsamling samt på øvrige sociale medier med @DKindsamling og #BørnudenHjem.

De 12 deltagende organisationer er:

BØRNEfonden, CARE Danmark, Dansk Flygtningehjælp, Dansk Folkehjælp, Folkekirkens Nødhjælp, Oxfam IBIS, Læger uden Grænser, Mellemfolkeligt Samvirke, Red Barnet, Røde Kors, SOS Børnebyerne og UNICEF Danmark.

Desuden kan 10 procent af det indsamlede beløb søges af mindre organisationer til langsigtede udviklingsprojekter, der lever op til indsamlingens kriterier og årets tema.

Om økonomien Det er de 12 organisationer, som gennemfører og administrerer projekterne, og Danmarks Indsamling har derfor udelukkende udgifter til selve indsamlingen. Danmarks Indsamling har en målsætning om, at begrænse indsamlingsudgifterne (til tv-show, markedsføring, revisorer, arbejdskraft osv.) til maksimalt 20 procent af det indsamlede beløb. I forbindelse med den konkrete projekthåndtering har de 12 organisationer bag Danmarks Indsamling forpligtet sig til, at der aldrig må gå mere end syv procent til administration.

Alle revisorpåtegnede regnskaber ligger frit tilgængelige på www.danmarksindsamling.dk.

Facebook
Twitter