Nu er P4 også at finde på en DAB-radio

P4 er nu tilgængelig på DAB+, og det betyder, at lytterne fremover kan høre alle DRs radiokanaler på både DAB, computer, tablet og smartphone.

’Badabing Show’ med Carsten Bang hver fredag eftermiddag på P4 er ét af de programmer, som nu også kan høres på en DAB-radio. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Efter at P4 fra tirsdag den 3. marts blev tilgængelig på DAB+, kan lytterne fremover høre alle DRs radiokanaler på både DAB, computer, tablet og smartphone. Det er endnu et tilbud til lytterne, da P4 fortsat også kan høres på FM-radio.

Overgangen til DAB+ sker som led i køreplanen for digital radio, som er politisk vedtaget. Af den fremgår det, at hvis 50 procent af radiolytningen foregår digitalt i 2018, bliver der slukket for FM-båndet i 2019.Vi ved fra lytterne, at de sætter pris på, at radio er så let tilgængeligt som muligt, og ved nu at kunne tilbyde P4 på DAB+ også, gør vi det lettere for de mange lyttere, der kan høre radio på DAB+. Tor Arnbjørn, DRs radiochefIfølge medieforsker Dennis Christensen fra DR Medieforskning er det er vigtigt, at landets største radiokanal nu også er på DAB:"Vi kan se, at lytterne i højere og højere grad tager digital radio til sig. Hvor ni procent af radiolytningen herhjemme var digital i 2009, var 21 procent digital i 2014. Når så stor en andel af lytningen er flyttet over på digital radio, er det naturligvis vigtigt, at landets største radiokanal, der selvstændigt står for 37 procent af radiolytningen i Danmark, P4, også bliver en del af den digitale radiofamilie på DAB" siger Dennis Christensen.

Et vigtigt skridt i retning af digitalisering af radioDRs radiochef Tor Arnbjørn glæder sig over, at alle DRs kanaler nu er fuldt ud digitale. Han kalder det et vigtigt skridt i retning af digitaliseringen af radio i Danmark. Han siger:"Det er glædeligt, at alle DRs kanaler nu er tilgængelige på DAB. Vi ved fra lytterne, at de sætter pris på, at radio er så let tilgængeligt som muligt, og ved nu at kunne tilbyde P4 på DAB+ også, gør vi det lettere for de mange lyttere, der kan høre radio på DAB+. Samtidig er det endnu et væsentligt skridt i retning af at digitalisere radioen i Danmark."

Vi kan se, at lytterne i højere og højere grad tager digital radio til sig. Hvor 9 procent af radiolytningen herhjemme var digital i 2009, var 21 procent digital i 2014. Dennis Christensen, medieforsker i DR MedieforskningSå let er det at lytte til DAB-radioEn DAB-radio er let at betjene. Radioen finder selv kanalerne, og navnene på kanalerne vises i radioens display. På den måde kan lytterne hurtigt finde lige netop den kanal, de ønsker at lytte til, og lytterne skal ikke huske på frekvenser eller andet, som man kender det fra FM-radioen. Det klarer radioen for lytterne. Uanset hvor i landet, de bor.DAB+ er en nyere version af DAB. Populært sagt giver DAB+ mulighed for at sende flere kanaler på samme båndbredde. Alle DAB-radioer, der er i handlen i dag, kan modtage både DAB og DAB+. Herudover kan de fleste DAB-radioer - også de ældre versioner - tage FM, hvor P4 fortsat ligger.

I dag har lidt under halvdelen - cirka 45 procent - af befolkningen en DAB-radio i hjemmet. Modtagekvaliteten vil være afhængig af radioens antenneforhold, den konkrete placering af apparatet og selve radioapparatets kvalitet.

(Foto: DR Design)
Facebook
Twitter