Nu er ’Quizzen’ med Gyrith Cecilie Ross

Gyrith Cecilie Ross, som har lavet P3-programmer gennem flere år, får sin debut som TV-vært, når ’Quizzen’ er tilbage på DR2 sidst i oktober. Signe Molde er ved at opfinde et nyt program til kanalen.

Gyrith Cecilie Ross får sin debut som TV-vært, når hun kommer til at stå i spidsen for ’Quizzen’ på DR2 fra oktober. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)

Når ’Quizzen’ er tilbage på DR2 torsdag den 25. oktober, bliver det samtidig med tilføjelsen ”nu med Gyrith Cecilie Ross” i programoversigterne.

Gyrith Cecilie Ross har hidtil været vært på P3, og med det nye job får hun sin debut som TV-vært. ’Quizzen’ er DR2’s ugeaktuelle quiz, hvor ikke mindst mange politikere har gættet løs og været taget under kærlig, satirisk behandling.

Værtsskiftet kommer, efter at den hidtidige vært, Signe Molde, i sommer meddelte, at hun har lyst til at prøve noget andet, ”inden hun bliver for magelig”. Derfor er Molde nu – sammen med DR2 – ved at finde ud af, hvad hun skal udfordres med fremover. Signe Molde har været med til at udvikle ’Quizzen’ og også stået i spidsen for over 100 programmer i løbet af årene.

”’Quizzen’ på DR2 er unik i det danske mediebillede. På én gang forener programmet aktualitet og bidende humor. Når man stiller op, kan man være sikker på, at intet er helligt, og alle medvirkende bliver grillet – alligevel stiller ugens aktuelle politikere og personer beredvilligt op. Det er meget få steder i verden, man kan få dem til det, og nu glæder vi os til at udsætte dem og seerne for en ny vært. Vi føler os overbevist om, at programmet med Gyrith Cecilie Ross ved roret vil bevare og også videreudvikle sit vid og bid,” siger Flemming Hedegaard, der er ledende redaktionschef for DR Kultur og Samfund.

’Årets Reporter’ i 2015

Gyrith Cecilie Ross er 32 år og uddannet journalist. I 2015 modtog Gyrith Cecilie Ross prisen som ’Årets Reporter’ ved radiobranchens prisfest, Prix Radio. Prisen fik hun for sine reportager om børnearbejde i Cambodja, da hun dækkede ’Danmarks Indsamling’ for P3. Her har hun blandt andet også været reporter og producer på programmet ’Monte Carlo’ med Esben Bjerre og Peter Falktoft som værter. At se tilbage på ugen med humor er absolut ikke en ukendt verden for Gyrith Cecilie Ross. Sammen med Anna Ingrisch var hun i en periode vært for lørdagsprogrammerne ’Alpha Omega’ på P3. Her wrappede de ugen op med et satirisk twist. Udover ’Alpha Omega’ og ’Monte Carlo’ har den nye ’Quizzen’-vært også stået for flere sommerprogrammer og musikformidling på P3.

Politik bliver personligt

Selv siger Gyrith Cecilie Ross, at hun glæder sig virkelig meget til det nye job.

”Jeg glæder mig til hver uge at dykke ned i de nationale historier. Selvom dansk politik kan være ”crazy” (har jeg hørt en sige), har vi jo ikke ligefrem en dansk Duterte eller Trump som garant for sindssyge citater og godt indhold, og det er der en fed udfordring i. Herhjemme handler det mere om nuancer – og de nuancer skal formidles sjovt og interessant, hvilket er en skide spændende opgave,” siger den nye vært på ’Quizzen’, der fortsætter:

”Fordi vi er så lille et land med så forholdsvist få mennesker, bliver politik hurtigt personligt. Jeg vil gerne lege i grænselandet mellem de to, stikke lidt, måske engang imellem være alvorlig, men allermest grine. Jeg håber virkelig, seerne kommer til at grine sammen med mine gæster og mig selv. Ellers begynder jeg nok at græde,” siger Gyrith Cecilie Ross.