Nu flytter Yallahrup Færgeby til Italien

DR2's dukkejulekalender fra 2007 er blevet solgt til Italien, og dermed får Ali og Hassan fra betonforstaden nu en international karriere.

De to venner Ali og Hassan (12 og 13) drømmer om et liv som ornli' syge gangstere i betonforstaden Yallahrup Færgeby. Desværre døjer Ali med pubertetsproblemer af den kedelige slags og må sætte sig i respekt i bydelen. (Foto: DR- Sune Gamst © DR)

DR2's dukkejulekalender fra 2007 er blevet solgt til Italien, og dermed får Ali og Hassan fra betonforstaden nu en international karriere.

Hassan, Ali, bibliotekaren Morten, den sanselige skoleinspektør Hanne og alle de andre dukker fra den lille danske betonforstad 'Yallahrup Færgeby' er ved at få deres internationale gennembrud. I hvert fald skal DR2's julekalender fra 2007 nu vises i Italien.

Det er den italienske internet-kanal Bonsai TV, der har købt serien fra DR, og det er første gang, at DR-dukkerne nu får mulighed for at sige "orn'li syg gangster" og lignende sætninger på internationale skærme.

"Vi har haft serien med på den store tv-salgsmesse MIPCOM i Cannes, og der er også flere tv-stationer, der har haft serien til gennemsyn. Men mange har fundet den meget dansk og svær at versionere. Så det glæder mig, at 'Yallahrup Færgeby' nu er blevet afsat til Italien, og at DRs dukker dermed også "får en tur udenlands"," siger chefen for DR Internationalt Salg, Helene Aurø.

Fremhæver særlig humor

Hun nævner, at italienerne blandt andet har fremhævet seriens særlige humor som én af grundene til at købe den.

'Yallahrup Færgeby' handler om de to venner Ali og Hassan (12 og 13 år), der gerne vil være "ornli' syge gangstere". Desværre døjer Ali med det problem, at han er utrolig sent udviklet i forhold til sin alder. Så meget desto vigtigere er det for ham at sætte sig i respekt over for pigebanden Crazy Girls og byens hårde fyr, den tre år ældre Dennis

’Yallahrup Færgeby’ er skrevet af Nanna Westh, mens serien var instrueret af Rune "Kalle" Bjerkø og produceret af Bjarke Ahlstrand fra DR Perspektiv.

Nomineret til europæisk mediepris

Hassan og Ali var allerede en tur i udlandet sidste år, da de var blandt de nominerede til CIVIS - Europas Mediepris for Integration - i den slovenske hovedstad Ljubljana. I begrundelsen for at nominere ’Yallahrup Færgeby’ dengang hed det blandt andet, at serien er "overraskende provokerende" og "usædvanlig i sin form".

Serien kan fortsat ses på www.dr.dk/yallahrup.

Facebook
Twitter