Nu har to skuespillere fra ’Arvingerne’ en Sølvbjørn

Lørdag aften fik Trine Dyrholm en Sølvbjørn ved filmfestivalen i Berlin – og hendes medspiller i DRs dramaserie, Mikkel Boe Følsgaard, har allerede én.

Trine Dyrholm med Sølvbjørnen, som hun er den første kvindelige danske skuespiller, der får. (Foto: FABRIZIO BENSCH © Scanpix)

Nu har to af skuespillerne i DRs dramaserie ’Arvingerne’ præstereret at få en Sølvbjørn ved den prestigefyldte filmfestival i Berlin.

Lørdag aften fik Trine Dyrholm Sølvbjørnen overrakt af skuespilleren Meryl Streep, fordi hun efter juryens smag er ’Årets bedste kvindelige skuespiller’ i rollen som Anna i Thomas Vinterbergs og Zentropas film ’Kollektivet’, som DR har givet støtte til og for øvrigt viser ved en senere lejlighed.

På den måde går Trine Dyrholm i fodsporene på blandt andre juryformand Meryl Streep, Nicole Kidman, Julianne Moore, Halle Berry, Michelle Pfeiffer, Elizabeth Taylor og Shirley MacLaine for blot at nævne nogle.

Følsgaard fik bjørn i 2012

Sidst Danmark havde en film med i hovedkonkurrencen i Berlin var i 2012, hvor Mikkel Boe Følsgaard som den første mandlige danske skuespiller nogensinde fik Sølvbjørnen for ’Bedste Mandlige Skuespiller’ for filmen ’En kongelig affære’. I ’Arvingerne’ spiller han Emil, der er lillebror til Gro Grønnegaard – spillet af Trine Dyrholm.

For kun et par uger siden Trine Dyrholm sig ikke færre end to Robert-priser – en for filmen, og en for sin indsats i ’Arvingerne’.

De to Sølvbjørn-modtagere kan ses sammen, når ’Arvingerne’ vender tilbage med en tredje sæson. Optagelserne er i gang lige nu.