Nu kan du foreslå hvem der skal have Danskernes Idrætspris

DR P4, e-Boks og Danmarks Idrætsforbund uddeler Danskernes Idrætspris ved DRs 'Sport 2017' i Herning til januar. Nu kan alle komme med forslag til, hvem der skal have den.

Mark O. Madsen, der var OL-sølvvinder i brydning i Rio, sidder med i dommerpanelet for P4 Sjælland. (Foto: Das Buro)

Hvem skal have Danskernes Idrætspris 2017, når DR Sporten den 6. januar holder sit traditionsrige 'Sport 2017' i Boxen i Herning?

Det vil P4, e-Boks og Danmarks Idrætsforbund (DIF) gerne have forslag til i den kommende tid, hvor alle har mulighed for at komme med forslag til modtageren, der udover æren får 100.000 kroner overrakt ved fejringen af sportspræstationerne i 2017.

”Vi vil rigtig gerne høre om store og små idrætsinitiativer, der har fået flere til at bevæge sig, og som kan stå som inspiration for andre,” forklarer Tina Kragelund, der er redaktionschef i DR Danmark.

Fra mandag den 11. september og frem til fredag den 29. september klokken 12.00 kan alle indstille, hvad de synes er det bedste idrætsinitiativ. Det kan for eksempel være en lokal idrætsforening, der yder et ekstraordinært stort arbejde, eller nogen, der har fået en idé, som udvikler måden, vi dyrker idræt på i hverdagen. Men det kan også være nogen, som i særlig grad har formået at engagere lokalsamfundet og styrket samarbejdet om et banebrydende idrætsinitiativ.

Uddelt to gange før

Alt, hvad man skal gøre for at indstille et idrætsinitiativ til prisen, er at gå ind på danskernesidrætspris.dk og skrive, hvad initiativet går ud på.

Danskernes Idrætspris bliver ikke givet til enkeltpersoner for en stor indsats, men til projekter, aktiviteter eller initiativer. Det er fjerde, P4, e-Boks og DIF planlægger at uddele Danskernes Idrætspris.

Den første modtager i 2015 var Svendborg Gymnastikforening, der brugte pengene på at skabe Svendborg Sportsfestival. I 2016 gik prisen til Odense Sportscentrum, og i januar i år var det FC Prostata, der sikrede sig Danskernes Idrætspris. FC Prostata er et landsdækkende initiativ, som handler om at udvikle, afprøve og implementere klubbaseret fodbold til mænd med prostatakræft.

Sidste år kom der ikke færre end 234 forslag til, hvem der skulle have Danskernes Idrætspris, og efter at forhåbentlig mange forslag er i hus den 29. september, vil DRs regionale P4-distrikter sætte fokus på prisen og på de projekter, der blander sig i opløbet.

Mellem den 23. oktober og 3. november bliver alle så opfordret til at stemmer på deres regionale favorit, og den mulighed benyttede små 10.000 P4-lyttere sig af sidste år. P4-distrikterne udpeger så den regionale modtager af ’Danskernes Idrætspris’ i november, og det er en af dem, der ender som sejrherre ved ’Sport 2017’ i Herning lige efter nytår.

”I P4’s distrikter er vi hver dag til stede over hele landet, og med Danskernes Idrætspris hylder vi alle dem, der landet over i hverdagen gør en forskel for børn og voksne. Jeg glæder mig til at se alle budene på, hvem der skal være årets idrætsinitiativ i Danmark,” siger redaktionschef Tina Kragelund fra DR Danmark.

FacebookTwitter