Nu kan du købe Otto Leisners gamle vitser

Auktionsfirmaet Lauritz.com har sat en masse gamle Otto Leisner-ejendele til salg – for eksempel en H.O.P.L.A.-nål i guld, hans vitskartotek og quizspørgsmål.

Otto Leisner døde i 2008, og han arbejdede i DR fra 1948 til 1987. (Foto: tvarc © Type 1)

Var det noget at købe en let brugt vits, som DRs populære Otto Leisner engang har sagt i et underholdningsprogram i monopolets tid?

Umiddelbart lyder det som noget, der ikke kan købes for penge – men det kan man faktisk. Tirsdag satte auktionsfirmaet Lauritz gang i en Otto Leisner-temaauktion. Og her er det muligt at få fingrene i lidt af hvert fra boet efter Otto Leisner, der døde i 2008, og hvis kone, Ruth, gik bort tidligere i år.

For eksempel kan man byde på de fire bægre, som Otto Leisner modtog, da han blev Se & Hørs radio- og tv-favorit, man kan købe hans kartotek med quizspørgsmål og svar, hans artikler fra Familie-Journalen gennem årene, hans pibestativ og hans helt specielle H.O.P.L.A.-nål i guld – noget, han uddelte i underholdningsprogrammerne for ældre fra 1979-1982.

Det mest specielle er nok Otto Leisners kartotek med 3.000 gamle vittigheder, som er vurderet til 5.000 kroner, men som der i skrivende stund er budt 13.500 kroner for.

 

Auktionen over Otto Leisners ejendele varer frem til tirsdag den 16. september.

”Her er vi ude i liebhaveri, og vil man have tingene, betyder vores vurdering nok ikke så meget,” siger hun.

Hun erkender blankt, at det har været svært at værdisætte, hvad 3.000 vitser eller en forgyldt H.O.P.L.A.-nål skal koste. Derfor er vurderingerne heller ikke blevet sat voldsomt højt i første omgang.

”Sælgeren er Otto Leisners familie, og selv om det er en speciel auktion, var vi ikke sene til at sige ja og lægge en plan for, hvordan salget skulle foregå. Vi kan alle huske, at vi har set Otto Leisner, der jo var et stort ikon inden for radio og tv,” siger vurderingsekspert Helle Kamvig fra Lauritz.com.

Vitserne er opdelt i kategorier såsom kvinder, skat, jul, teater, ægteskaber med mere, og Otto Leisner har egenhændigt samlet og kategoriseret vittighederne, som han har brugt flittigt af i radio- og tv-programmer.

Svært at værdisætte

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk