Nu kan du lytte til ’Matador’ som podcast

En ny podcast fra DR undersøger de ubesvarede spørgsmål om Danmarks største tv-serie.

Nu får du mulighed for at dykke dybt ned i ’Matador’-universet og teorierne om den fiktive by Korsbæks beboere.

’Matador’ har nemlig fået sin egen podcast, ’Meget mere Matador’, der hver uge vil forsøge at besvare de mange spørgsmål om tv-serien, som bliver vist på DR1 de kommende lørdage i en nyrestaureret udgave:

"Grunden til, at vi laver en podcast om ’Matador’, er, at der er så mange ubesvarede spørgsmål. Man får ikke alting serveret, men det bliver doseret i små bidder. Det er samtidig det, der gør serien så fed. Der er meget plads til selv at tænke over, hvorfor folk gør, som de gør,” siger Cecilie Nielsen.

Meget mere Matador

Lyt til podcasten ’Meget mere Matador’ her, eller hent episoderne der, hvor du normalt henter podcasts.

Hun har lavet historieprogrammer til DRs tv-kanaler siden 2013, senest ’1000 års tro’ og ’Guld i købstæderne, og står nu bag DRs podcast om den serie, som hun har holdt af, siden hun var helt lille.

Ifølge hende er ’Matador’ et kæmpestort univers med mange finesser, referencer og detaljer, så derfor er der masser at snakke om i podcasten.

Podcasten vil blandt andet undersøge aldersforskellen på den ældre manufakturhandler Albert Arnesen og hans unge kone Vicky, enkefru Møhges grå atlaskes og spørgsmålet om, hvornår Mads Skjern tager beslutningen om at blive i Korsbæk.

Det gode ved podcast er, at du kan lytte med, når du har lyst. Man kan både høre podcasten før eller efter, man ser afsnittet i tv. Og hvis du om fire uger har lyst til at høre fire afsnit i streg, så kan du det.

cecilie nielsen, vært på podcasten

Podcasten følger tv-serien

Hver gang, der bliver sendt et nyt ’Matador’-afsnit på DR1, kommer der også nye episoder af podcasten, som vil vare omkring en halv times tid.

Første episode af ’Meget mere Matador’ handler om ’Matadors’ afsnit 1, og podcastens episode 2 handler om ’Matadors’ afsnit 2. På den måde kan man lade podcast og tv-serie følges ad – hvis man har lyst:

”Det gode ved podcast er, at du kan lytte med, når du har lyst. Man kan både høre podcasten før eller efter, man ser afsnittet i tv. Og hvis du om fire uger har lyst til at høre fire afsnit i streg, så kan du det," siger Cecilie Nielsen.

Besøg af statsministeren

Cecilie Nielsen er studievært på podcasten og får i hver episode besøg af tre personer, som elsker ’Matador’ ligeså meget som hende selv:

"Panelet er lidt en snakkeklub, og det skifter fra gang til gang. Nogle har en særlig faglighed og en stor forkærlighed for ’Matador’. Andre har en sindssyg stor viden om ’Matador’. Det, vi alle har til fælles, er, at vi virkelig holder af serien og godt kan lide at snakke om den," fortæller Cecilie Nielsen.

I panelet vil der løbende blive udskiftet mellem en ekspert, som ved alt om tv-serien, en, som har forsket i beklædning, en religionssociolog, en professor i filosofi og mange flere. Tilmed statsminister Lars Løkke Rasmussen, der i sin nytårstale delte sin begejstring for ’Matador’, besøger studiet i en episode.


Der udkommer nye episoder af podcasten ’Meget mere Matador’ en gang om ugen, og du kan finde dem på DRs hjemmeside eller dér, hvor du normalt henter podcasts.

Nyhedsbrev OM DR

Nyhedsbrevet 'DR om DR' udkommer hver torsdag med nyheder, baggrund og serviceoplysninger fra DRs egen verden.

Vis alle nyhedsbreve