Nu kan du se DRTV på dit Android-fjernsyn

DR er nu klar med første udgave af streamingtilbuddet DRTV til Android-fjernsyn.

Nu kan du se DRTV på dit Android-fjernsyn. Det sker i en betaversion, som finpudses frem til midten af juni. Foto: Uffe Weng (Foto: Uffe Weng © Uffe WengGunl¿gsgade 33)

DR har som mål, at en stadig stigende del af danskerne tilgår deres tv-indhold digitalt. Derfor udvider DR nu DRTV-porteføljen med en Android TV-app. Det sker i en betaversion, der finpudses hen over sommeren.

- DRTV er et helt centralt element i DR’s digitale strategi, hvor DRTV på lige fod med DR1 er en hovedindgang til DR’s indhold. Målet er - i den grad det er muligt - at være til stede på de platforme, hvor brugerne er. Derfor har vi udviklet DRTV til Android TV også, siger Mikkel Müller, der er underdirektør i DR Teknologi.

DRTV blev i efteråret udrullet i en ny version til flere forskellige platforme; blandt andre iOS, Android til mobil, pc/mac, Apple TV og Hbb TV.

- DRTV er et streamingtilbud i løbende udvikling, og vi arbejder på at gøre DRTV til så god en brugeroplevelse som muligt. Her er vi meget opmærksomme på brugernes tilbagemeldinger, input og forslag. Vi er selvfølgelig nødt til at prioritere, men i takt med at streaming på store skærme bliver mere og mere udbredt, har vi også modtaget flere ønsker om DRTV til Android TV, så det er vi glade for at imødekomme nu, forklarer Mikkel Müller.

Android TV understøttes af flere typer fjernsyn og tv-bokse. Det er blandt andet Sony TV med Android, Philips TV med Android og B&O TV med Android.

Brugerne hjælper DR med at teste

Brugerne har før været med til at teste DRTV. Det skete sidste år, da den nye version af DRTV var på vej. Her bad DR brugerne om at afprøve den nye udgave af streamingtilbuddet for at justere de sidste småting og teste funktioner, inden det blev endeligt lanceret senere på året.

Og endnu en gang beder DR brugerne om hjælp til at teste DRTV. Android TV-appen er nemlig lanceret i en såkaldt betaversion. Det er en tidlig udgave af eksempelvis en app, man gør tilgængelig, inden den er helt færdigudviklet. På denne måde kan man justere blandt andet funktioner og brugervenlighed ud fra den måde, brugerne benytter DRTV.

- Konceptet med at tilbyde en næsten færdigudviklet app til brugerne for at få deres input til den endelige løsning fungerer godt. Der er ingen tvivl om, at brugernes input er meget værdifulde for os, siger Mikkel Müller, som er underdirektør i DR Teknologi.

Man kan altså fra i dag være med til at teste den endnu ikke helt færdige version af DRTV til Android TV. Justeringerne står på den næste måneds tid, og foretrækker man at vente med at installere DRTV på sit Android TV til den endelige version, forventes den klar i løbet af sommeren.

- Vi kommer den næste måned til at justere og fejlrette Android TV-versionen af DRTV ud fra brugernes feedback. Vi ved dog, at brugerne er vant til, at vi løbende opdaterer og nogle gange måske slet ikke lægger mærke til det. Siden lanceringen af DRTV i november har vi nemlig haft ret mange mindre opdateringer på de forskellige platforme med nye funktioner, og vi har også rettet flere ting, så vi arbejder altså kontinuerligt med forbedring af DR’s streamingtilbud DRTV,” siger Mikkel Müller, underdirektør i DR Teknologi.

SÅDAN FÅR DU DRTV PÅ DIT ANDROID TV

  • Tilgå Google Play Store via dit Android TV og søg på DRTV

  • Søg på "DRTV - Android TV" og download

  • DRTV er nu klar til brug

OM DRTV

  • DRTV er hovedindgang for DR’s indhold på lige fod med DR1

  • DRTV er tilgængeligt via iOS, Android til mobil, pc/mac, Apple TV, Hbb TV, Playstation, Waoo Box og nu også Android TV

  • Hver uge benytter 43 procent af danskerne sig af DRTV