Nu kan du selv være på scenen under DR’s koncerter

DR lancerer brunchkoncerter, der kommer til at foregå på scenen i Koncertsalen i DR Byen.

Sopranen Philippa Cold er solist ved den første brunchkoncert. Her er hun på scenen sammen med fem musikere fra DR Symfoniorkestret. Foto: PR-foto.

Hvordan ser Koncertsalen i DR Koncerthuset i grunden ud for musikerne, når de er på scenen? Det får du nu mulighed for at finde ud af ved et selvstudium.

DR har netop lanceret et nyt koncertformat – brunchkoncerten, som kommer til at foregå fra DR Koncerthusets store scene. Og det usædvanlige er, at publikum selv kommer til at sidde på Koncertsalens scene, når musikken spiller.

Det gør den første gang søndag den 3. maj, og derudover er der foreløbigt planlagt brunchkoncerter den 15. juni, 23. august og 27. september i år. Musikken på scenen bliver typisk leveret af nogle af DR Symfoniorkestrets musikere i en intim kammermusiksalon-stemning.

Ved den første koncert vil koncertgængerne blandt andet kunne opleve Mozarts Klarinetkvintet i A-dur og Ottorino Resphigis ’Il Tramonto’ med sopranen Philippa Cold som solist og fem af DR Symfoniorkestrets musikere på klarinet, violin, bratsch og cello.

Brunchkoncerterne starter med koncertdelen, hvor der vil være musik fra klokken 11.00 til 12.00. Herefter er der brunch i DR Koncerthusets foyerområde, og i alt bliver der plads til 419 gæster hver gang.

- Med brunchkoncerterne vil vi gerne prøve at skabe ’et mindre rum’ i DR Koncertsalen, og ved at publikum sidder på scenen og kigger ud, vil vi prøve at skabe stemningen af, at man sidder i en slags drypstenshule, forklarer Christian Baltzer, der er producent på de kommende brunchkoncerter. Koncerterne bliver arrangeret i samarbejde med DR Kor og Orkestres Kammermusikforening.

Åbne huset for flere

Tanken er, at koncertgæsterne skal kunne komme tæt på musikken, og det hele bliver bundet sammen af en vært.

- Vi vil gerne åbne Koncerthuset for endnu flere end kernepublikummet. Vi håber for eksempel også, at nogle af beboerne i området vil benytte sig af muligheden for at få en søndagsbrunch i de helt særlige omgivelser, siger Christian Baltzer.

Selv om man ikke nødvendigvis får fornemmelsen af drypstenshule hjemme i stuen og også selv må købe rundstykkerne, har P2’s lyttere også nogle af gangene udsigt til at få brunchkoncerterne serveret til deres søndag formiddag.

- Det vil for eksempel være tilfældet, når Trio con Brio spiller ved brunchkoncerten den 23. august, forklarer Christian Baltzer.

Ved at lægge koncerterne søndag ved brunchtid bliver brugen af Koncertsalen optimeret yderligere.

- Det er et af de få tidspunkter, hvor salen ofte har stået tom, og jeg synes, det er en rigtig god måde at få den i spil, siger producenten på brunchkoncerterne.