Nu kan man også lave radioens morgengymnastik om aftenen

Mange danskere har efterspurgt at kunne lave gymnastik, når det passer dem. Derfor udgiver DR nu 'Krop og bevægelse' på cd.

81 år efter at Kaptajn Jespersen gennede rundt med de første radiolyttere, udgiver DR nu for første gang nogle af de mange øvelser på CD. (Foto: DR Multimedie)

Fremover får danskerne mulighed for at lave for eksempel sidestræk med hælløft eller træning af balder og lænd, lige når det passer dem.

81 år efter at Kaptajn Jespersen gennede rundt med de første radiolyttere med sine gymnastiske kommandoer som ’Fat staven’ elller ’Den, der ranker sig, slanker sig’, udgiver DR nu for første gang nogle af de mange øvelser, der har været sendt i DR Radio gennem år og dag. På den måde kan danskerne fremover lave morgengymnastik, lige når de vil - og for den sags skyld også om aftenen.

Siden 1978 har hverdagsmotionen i radioen været lagt i hænderne på Inge Gotved og Margit Riis-Vestergård, der er blevet akkompagneret af Jørgen Riis-Poulsen i ’Krop og bevægelse’. Og det er nogle af øvelserne fra deres mange programmer, der nu er at finde på cd’en, som har fået navn efter deres udsendelser.

Sendes stadig hver dag

’Krop og bevægelse’ bliver stadig sendt hver morgen klokken 8.30 på DAB- og netkanalen P4 Danmark og på Kalundborg Mellembølge. Og lyttertallene viser, at det stadig er titusindvis af danskere over hele landet, der strækker ben og laver armsving samtidig til deres transistor- eller DAB-radio.

"Mange moderne danskere har næppe døgnrytme og disciplin til sådanne fællesvaner. Men behovet for at holde kroppen i gang, bliver jo aldrig forældet, og det er ikke alle, der bliver tiltrukket af fitnesscentrenes motionsmaskiner," siger marketingskoordinator Ditte Dræby fra DR Multimedie.

Ifølge hende har mange danskere de seneste år henvendt sig til DR og efterlyst programmerne, så de selv kan bestemme tidspunktet for en gulvøvelse, knæbøjninger eller rygtræning og balance øvelser på alle fire.

Inge Gotved og Margit Riis-Vestergård medvirker for øvrigt - sammen med pianisten Jørgen Riis-Poulsen i ’Aftenshowet’ på DR1 på tirsdag den 19. februar, hvor de vil lave gymnastik på Rådhuspladsen.

Cd’en koster vejl. 99,95 kr., og den kan købes i boghandler og på dr.dk/netbutik.

FacebookTwitter