Nu skal 'Årets Ord 2017' findes

Ørestad Gymnasium danner rammen, når 'Klog på Sprog' og Dansk Sprognævn kårer 'Årets Ord' fredag den 19. januar. Kåringen sendes live på P1.

Årets ord 2016. Det var niende gang, at 'Sproglaboratoriet' på P1 og udsendelsens vært Helle Solvang udpegede 'Årets Ord'. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

”Fidget spinner”, ”grønlænderstiv” og ”fake news”. Mange ord har haft sin tid i solen i 2017. Og nu er det blevet tid til at finde dét ord, vi fremover kan forbinde med 2017. Den 19. januar kårer Adrian Lloyd Hughes og en jury ’Årets Ord’ live på P1.

Det er Dansk Sprognævn og ’Klog på Sprog’, der er gået sammen om at kåre ’Årets Ord’.

Siden november har danskerne kunnet sende deres bud ind til programmet eller sprognævnet. Det har resulteret i en liste på 500 nominerede ord.

Sprognørder og gymnasieelever kårer ’Årets Ord’

Adrian Lloyd Hughes er som sædvanlig vært og får besøg af direktør i Dansk Sprognævn Sabine Kirchmeier, debattør Jens Philip Yazdani, seniorredaktør hos Det Danske Sprog- og Litteraturselskab Henrik Lorentzen og vært på TV-Avisen Tine Gøtzsche.

Alle jurymedlemmerne har haft mulighed for at nominere deres egne ord – eller vælge en håndfuld ord fra listen, som, de også mener, bør være med i kampen om prisen.

”Det er tydeligt, hvilke ord der har haft særlig gennemslagskraft, og på den måde giver listen et meget interessant indblik i 2017. Nu bliver det sjovt at se, hvilket ord der løber med det danske sprogs helt egen Oscar,” siger producer på programme Mathias Bundgaard, der dog ikke vil afsløre, hvilke ord der er tale om.

Du kan til gengæld få løftet sløret for både de nominerede og vinderordet fredag den 19. januar klokken 11.03 på P1.