Nu skal der knaldes for Danmark

Danske par får for få børn, selv om de selv og samfundet ønsker flere. Værterne Ulla Essendrop og Mads Steffensen ser på, hvordan vi løser problemet.

I denne journalistiske live-event inviterer værterne Ulla Essendrop og Mads Steffensen indenfor - og kaster lys over, hvorfor vi får så få børn, og hvad vi kan gøre for, at der bliver travlere på fødegangene. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, Type 1)

Danske par får for få børn! Skal vi opretholde befolkningens størrelse, skal vi få 2,1 barn pr. par - men det bliver kun til 1,7. Spørger man folk, hvor mange børn de ønsker sig, er svaret to-tre. Så hvorfor sker det ikke?

I et halvanden times live-event på DR1 lørdag aften den 10. oktober klokken 20:00 vil værterne Mads Steffensen og Ulla Essendrop forsøge at kaste lys over, hvorfor vi får så få børn her i landet, og hvad man kan gøre, for at skabe mere travlhed på fødegangene.

"'Knald for Danmark' handler om vores samfund og ikke kun de, der er i den fødedygtige alder. Målet med udsendelsen er at give folk et kvalificeret grundlag til at vurdere, om der rent faktisk er plads til flere børn i deres liv," siger redaktør i DR, Dorthe Thirstrup.

Monopol på plads

Programmet taler både med familier, der tøver med at få børn og dem, der kan gøre en forskel på området. Og så vil Pernille Rosenkrantz-Theil, Bubber og Emil Thorup give seerne deres helt eget syn på sagen i Mads & Monopolet.

'Knald for Danmark' ser også tilbage i historien til dengang, hvor danskerne måske var lidt bedre til at huske, at livet ikke kun leves gennem karrieren og fitness-centret. Så selv om man ikke lige er i målgruppen for at få børn, er det stadig tilrådeligt at tænde for tv'et, blive klogere og få et godt grin.