Nu tager ’Giro 413’ også MobilePay

Det er nye tider på ’Giro 413’, der nu også tager MobilePay – udover giroindbetalinger, netbank og sms-indbetalinger som hidtil.

Margaret Lindhardt er begyndt at tage imod MobilePay på ’Giro 413’. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Der er ingen grund til at droppe indsamlingen ved familiefesten til ’Giro 413’, hvis lommerne ikke bugner af kontanter, som efterhånden er blevet lidt af en sjældenhed hos mange. I søndags blev det nye tider på et af radioens ældste underholdningsprogrammer, ’Giro 413’ på P5. For da begyndte programmet også at tage MobilePay. Hvis man ikke har den app på smartphonen, tager det godt 70 år gamle program dog også stadig imod giroindbetalinger, overførsler via netbank og sms-indbetalinger.

”Formålet med ’Giro 413’ er jo, at lytterne kan sende hilsner og musikønsker til hinanden plus – ikke mindst – at samle penge ind til udsatte og socialt dårligt stillede børn og unge. Det er vigtigt, at måden at sende ind på følger med tiden, så det er så nemt som muligt for lytterne. MobilePay er efterhånden temmelig udbredt og bruges i alle mulige forskellige sammenhænge, så det er oplagt også at bruge det i forbindelse med ’Giro 413’,” siger programmets vært Margaret Lindhardt.

MobilePay levner ikke mulighed for de helt store hilsner. Så hvis man betaler et bidrag via MobilePay på telefonnummer 2854 0413, som er den festlige girokontos nummer, skal man bare som besked skrive sit eget mobilnummer. Hilsenen, musikønsket og ens mobilnummer skal man derefter maile til giro413@dr.dk.

”Begge steder skal man bare skrive sit mobilnummer.. Så kobler jeg det hele sammen, og jeg glæder mig til at modtage en masse hilsner og musikønsker også ad den vej,” siger Margaret Lindhardt.

Sendt siden 1946

’Giro 413’ kan høres hver søndag klokken 12.15-14.00 på P5. Programmet har været sendt helt siden 1946, hvor Karl Bjarnhof den 13. oktober 1946 første gang bød velkommen til ’Lytternes ønskeprogram på grammofon’.

Det hed programmet indtil den daværende vært, Otto Leisner, i 1951 omdøbte programmet til ’Giro 413’ – opkaldt efter det gironummer, man kunne sende penge til. Girokontoen har været i brug lige siden, om end der de seneste år er kommet flest penge via sms og netbank.

De indsamlede ’Giro 413’-penge går til arrangementer og aktiviteter, som kommer udsatte og socialt dårligt stillede børn og unge i Danmark til gode. Lægger man alle tallene sammen, har lytterne siden 1946 tømt lommer, portemonnæer, sparegrise og bankkonti for i alt 28 millioner kroner og sendt dem videre til det gode formål.

Se alle måder at sende en hilsen i ’Giro 413’ på her

FacebookTwitter