Nu tilslutter de unge TV-apparaterne igen

Unge, der bor selv, og par uden børn tilslutter i stigende grad et fjernsyn derhjemme. I hvert fald er der atter flere, der har traditionelt TV, end der ikke har, fremgår det af nye tal fra Slots- og Kulturstyrelsen.

Flere unge har igen fået en TV-skærm, viser de seneste tal. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Efter at flere og flere husstande de seneste år har fravalgt at have et TV-apparat tilsluttet derhjemme, er det nu sket en opbremsning i tallene.

Ifølge Slots- og Kulturstyrelsens netop offentliggjorte rapport ’Mediernes udvikling i Danmark’ var det 15 procent af alle husstande, der i 2019 ikke ejede et traditionelt fjernsyn - og det er præcis det samme tal som året forinden.

Dermed er der nu sket en opbremsning i antallet af husstande, som vinker farvel til ’billedkommoden’ i traditionel forstand. Op igennem 2010’erne er tallet ellers vokset år fra år – fra tre procent husstande uden et tilsluttet fjernsyn i 2011 til 15 procent nu. Og alene fra 2017 til 2018 tog andelen et hop på fire procentpoint.

- Selv om tallet hverken er gået op eller ned, er der alligevel nye tendenser på visse områder. Mest overraskende er det, at der nu igen er flere unge enlige eller par uden børn, som har et TV-apparat med TV-signal tilsluttet, noterer Slots- og Kulturstyrelsen i rapporten.

Forældre med hjemmeboende børn dropper TV

Dataene i rapporten viser, at hvor det i 2018 var 57 procent af alle unge enlige og unge par uden børn, der ikke havde mindst ét TV-apparat tilsluttet, er tallet faldet otte procentpoint til 49 procent i 2019. Med andre ord er der nu igen flere, der har et traditionelt TV i stuen eller køkkenet, end der er unge, der ikke har.

- Til gengæld ser vi en tendens til, at flere forældre med hjemmeboende børn har valgt ikke at have et tilsluttet TV i hjemmet. For eksempel er andelen hos forældre med hjemmeboende børn over 12 år, der ikke har et TV tilsluttet i hjemmet steget fra 10 procent i 2018 til 13 procent i 2019, konkluderer Slots- og Kulturstyrelsen i ’Mediernes udvikling i Danmark’.

Blandt de ældre er det to procent, der ikke har et fjernsyn tilsluttet, og det tal har ikke ændret sig fra 2018 til 2019.

Selv om 15 procent af landets husstande ikke har et TV-apparat tilsluttet, er det ikke ensbetydende med, at de ikke ser for eksempel DR’s indhold. De tilgår det typisk i stedet på DRTV via internettet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk