Nu vil sportsvært Tina Müller til VM

Ugens aktuelle navn: For nylig debuterede Tina Müller som sportsvært på DR, da KIF Kolding København mødte Besiktas i håndboldens Champions League. Det er dog især de store slutrunder, som har lokket fodboldpigen ud i DR Byen.

Tina Müller er DRs nye sportsvært og skal ud over de daglige sportsudsendelser blandt andet dække Champions League og VM-håndbold. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Hun har spillet fodbold i 14 år for Ringsted IF, og hun har været medlem af en Panini-klub, hvor hun sammen med kollegaerne samlede på fodboldklistermærker under VM-slutrunden i 2010. Og så har hun brugt efteråret i Tyskland, fordi hun havde besluttet sig for at lære tysk, så hun kunne blive bedre til at dække håndbold.

”Jeg har det sådan, at hvis der er noget, jeg ikke kan, så må jeg lære det. Derfor har jeg boet i Flensborg siden august, fordi jeg ville lære tysk. Tysk er verdenssproget i håndbold, og hvis man for eksempel skal tale med en serber, der har spillet i Tyskland, så nytter det ikke noget, at samtalen stopper ved hallo,” siger Tina Müller, som på sin fødselsdag den 1. december blev DRs nyeste sportsvært.

Tina Müller er på mange måder en sportsvært med ekstra stort tryk på ”sport.” Hun har altid villet arbejde med sport, og hun fik for første gang chancen, da hun begyndte på sin overbygning i kommunikation på Københavns Universitet.

”Vi havde mulighed for at komme i praktik, hvis vi havde lyst. Vi fik udleveret et hæfte med virksomheder, men der var intet, der tiltalte mig på den liste. Så jeg gik i gang med at finde min egen praktikplads og endte med at søge praktik hos Viasat. Der var jeg så heldig at være en af dem, de valgte som praktikant,” siger Tina Müller og forklarer, at det bestemt ikke var en dans på roser at få drømmepraktikpladsen.

”Det var benhårdt, for man får jo ikke løn som universitetspraktikant. Så ved siden af min fuldtidsstilling havde jeg to studiejob. Det lyder af meget, men hvis man virkelig vil, så overlever man det også,” understreger hun.

En hård start som vært

Praktiktiden åbnede nogle helt nye muligheder for Tina Müller. Efter praktikken arbejdede hun som freelance-reporter for Viasat Sport, inden hun i 2007 fik tilbuddet om at være med til at starte TV 2 Sport sammen med den nuværende TV 2-vært Claus Elming.

”Det tilbud kunne jeg simpelthen ikke sige nej til, men det var en hård start. Jeg havde ikke fået nogen skærmtræning, så det var træning for åben skærm, hver gang jeg var på. Samtidig skulle jeg forholde mig til en masse andre ting end bare at være en fodboldpige,” forklarer Tina Müller, som derfor et par måneder senere forlangte at få værtstræning.

Det fik hun, og her godt syv år senere er Tina Müller noget mere tryg foran kameraet. I stedet bruger hun kræfterne på at finde sig til rette på sin nye arbejdsplads i DR Byen, hvilket har givet hende lidt udfordringer de første par uger.

”Jeg håber, at jeg snart lærer at finde rundt, så jeg ikke skal blive ved med at ligne et kæmpe spørgsmålstegn, når folk siger, at vi mødes i det eller det lokale,” griner Tina Müller, som dog pointerer, at hendes nye kollegaer har været gode til at tage hånd om hende og få hende til at føle sig velkommen.

Fodbold er for nørder

Søndag den 7. december havde hun sin første vagt på DR, hvor hun skulle dække Champions League-håndbold i Kolding, og selvom Tina Müller er en fodboldpige, står håndbolden hende også meget nært.

”På tv kan håndbold noget, som fodbold ikke kan. Håndbold er for alle, mens fodbold er mere for nørder. Unge som gamle kan sætte sig ned og se en håndboldkamp ved en slutrunde og følge med,” siger Tina Müller og forklarer, at man kan komme tættere på både som journalist og som seer, når det gælder håndbold.

”Inden for håndbold er man klar over, at sporten ikke er så stor, så man har i højere grad et behov for at profilere sporten, end fodbold har. Derfor har håndbold et større nærvær. Der er ikke så mange regler, og man kan nærmest gå ind på banen under opvarmningen og hive fat i en spiller. Det kan man ikke i fodbold,” forklarer hun.

De store begivenheder lokker

Champions League-håndbolden var dog ikke hendes primære årsag til at skifte til DR. Udover et ønske om at prøve noget nyt er det især de store events, der trækker.

”Viasat har mange hverdagsrettigheder som Champions League og Superliga-fodbold. Der er DR mere eventpræget med store begivenheder som VM og OL, og det kunne jeg godt tænke mig at prøve. Derfor er det også et mål, jeg får opfyldt, når jeg skal til Qatar til januar for at dække VM i håndbold. Det glæder jeg mig virkelig meget til,” siger Tina Müller, der da også fremhæver to slutrunder fra 2014 – januars EM i herrehåndbold på hjemmebane og sommerens VM i fodbold – som nogle af sine sportslige højdepunkter de senere år.

Forkærligheden for VM-slutrunden skyldes nok især, at Tyskland endte som verdensmestre. Tina Müller har nemlig, som efternavnet lidt antyder, et nært forhold til Tyskland – både sportsligt, arbejdsmæssigt og familiært.

”Det er et fantastisk land. Folk er simpelthen så åbne, søde og rare. Jeg sad selvfølgelig med tårer i øjnene, da Tyskland vandt VM – det er klart. Og efter VM sad vi en masse i en lejlighed og så hyldestceremonien, da landsholdet kom hjem til Tyskland. Jeg sad på gulvet helt oppe foran fjernsynet med min tyske landsholdstrøje med Müller på ryggen,” genfortæller Tina Müller.

I første omgang er det dog håndbolden, som fodboldpigen skal bruge mest tid på, når hun den kommende tid skal dække både Champions League og VM-håndbold – foruden de daglige sportsudsendelser på DR1.

Facebook
Twitter