Ny chef for DR Bornholm

DR har udnævnt Thomas Kofoed Poulsen til ny chef for DR Bornholm. Han skal blandt andet stå i spidsen for udviklingen af nye digitale tilbud som podcast til bornholmerne.

Thomas Kofoed Poulsen tiltræder som ny chef for DR Bornholm den 1. august 2022. (Foto: Lis Eilsøe)

Thomas Kofoed Poulsen, 45, er netop udnævnt som distriktschef for DR Bornholm. Han har hidtil været redaktionsleder samme sted og afløser Erik Nielsen, der fratrådte i marts.

I forbindelse med udnævnelsen siger Mads Vesterby Damm, der er ledende redaktionschef for Indland og Distrikter i DR Nyheder:

- Jeg er helt utrolig glad for, at det er lykkedes os at få Thomas Kofoed Poulsen ombord som redaktionschef for DR Bornholm. Thomas er en dygtig leder med tårnhøj journalistisk faglighed. De kompetencer er de helt rigtige til at sikre, at DR Bornholm – sammen med DR’s øvrige distrikter – holder et højt journalistisk niveau i vores nyhedsformidling til danskerne.

Nyheder fra Bornholm til hele landet

Mads Vesterby Damm tilføjer, at Bornholm er et helt særligt sted i Danmark, som mange danskere fra hele landet har et nært forhold til og interesserer sig for:

- Vores ambition i DR er at sikre, at alle danskere føler sig repræsenteret i nyhedsbilledet, og her har Bornholm masser af væsentlige og relevante nyhedshistorier at byde ind med. Jeg glæder mig rigtig meget til få Thomas ind på chefholdet i DR Nyheder.

Den nye distriktschef har boet næsten hele sit liv på Bornholm. Han er født i Nykøbing Falster, men flyttede som 3-årig til Bornholm med sine forældre.

Nye digitale tilbud til bornholmerne

Om sin nye rolle som chef for DR Bornholm siger Thomas Kofoed Poulsen:

- Når der er blæst om Energiø Bornholm, eller når russiske militærfly flyver tæt på øen, så er det en nyhed i hele Danmark. Her kan DR Bornholm med regional ekspertise fortælle om begivenhederne til både bornholmerne og resten af danskerne. DR’s distrikter har fået en vigtig rolle i hele DR’s nyhedsdækning, som jeg synes er utrolig spændende at arbejde med.

Thomas Kofoed Poulsen bor i Rønne med sin hustru, sygeplejerske Heli Niit, og parrets tre børn på 7, 10 og 12 år. Han begynder i sin nye stilling den 1. august.

- Jeg glæder mig til at begynde som redaktionschef. Det er mit klare mål, at DR Bornholm fortsætter med at være en uundværlig del af mange bornholmeres hverdag, samtidig med at redaktionen præger den nationale nyhedsdagsorden med vigtige sager, som optager bornholmerne.