Ny dagsaktuel podcast med nyt fra Varde til Washington

Mandag præsenterede DR en samlet digital plan. Som en del af den lancerer DR en ny daglig podcast, som skal give overblik og indsigt i de allervigtigste nyheder i verden, Danmark og den enkelte brugers egen landsdel.

(Foto: © Dr)

Som del af DR’s omfattende plan for digital udvikling af indhold og tilbud lanceres et helt nyt digitalt tilbud med regionalt afsæt.

DR styrker den regionale journalistik i et helt nyt digitalt format i form af en dagsaktuel nyhedspodcast. Nyhedshistorierne vil komme fra DR’s ni distrikter rundt om i landet samt DR’s radioredaktioner i både Aarhus og København.

Ambitionen med den nye podcast er, at det er den, lytterne over hele landet vælger til dagligt, når de vil opdateres på de allervigtigste nyheder lige fra de store nationale og internationale historier til historier fra det område i Danmark, hvor de bor. Man kan altså vælge en version af podcasten, som er skræddersyet til ens egen landsdel.

- Det er en af DR’s helt centrale opgaver at tilbyde alle danskere nyhedstilbud om det, der sker både internationalt, nationalt og regionalt. Der sker i disse år et stort skifte i brugernes medievaner, hvor podcasts blandt andet vinder frem. Derfor har vi udviklet det nye podcasttilbud, der også bygger på DR’s stærke tilstedeværelse i hele Danmark, siger Sandy French, nyhedsdirektør i DR.

Den nye nyhedspodcast vil udkomme i DR LYD fra foråret 2022. Her kan man lytte til den på vej hjem fra arbejde, mens man laver mad, eller hvor eller hvornår det end passer hver enkelt bruger at få sin daglige nyhedsopdatering.

Danskernes brug af podcast er i stærk stigning, og fra 2017 til 2021 er andelen af danskere, der lytter til podcast ugentligt, steget fra 17 til 28 procent.

Læs mere om hele den digitale plan her: dr.dk/digitalplan