Ny, danskudviklet musikunderholdning på vej på DR1

Fra fredag i næste uge kan du se frem til en ugentlig koncertlignende oplevelse hjemme i stuen, hvor de spirende talenter fra den danske musikscene i et helt nyt danskudviklet program får mulighed for at vise, hvad de kan inden for en bred vifte af genrer.

På spillestedet Hotel Cecil blev programmets vært Kristian Gintberg, den faste musikekspert Pelle Peter Jensen samt de to coaches Sanne Salomonsen og Lina Rafn præsenteret. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Musikstedet Hotel Cecil i det indre København lagde i dag, torsdag, scene til noget helt nyt.

Det nye, danskudviklede musikunderholdningsprogram LIVE blev nemlig præsenteret i lokalerne, hvor Copenhagen Jazzhouse tidligere havde til huse i en årrække.

Og netop et spillested med mange genrer og kunstnere i bagagen var velvalgt. For det indfanger på bedste vis, hvad DR’s svar på et nyt fredagsprogram indeholder.

LIVE, som sendes fra næste fredag den 31. august på DR1, sætter fokus på live-musikken, og artister fra hele landet får en scene til rådighed i bedste sendetid og kan udtrykke sig, præcis som de er. Seerne vil få indblik i mange forskellige musikgenrer og den danske musikscene, som den ser ud netop nu, da størstedelen af artisterne optræder med eget materiale og er del af det spirende vækstlag af musikere herhjemme.

De to coaches, Sanne Salomonsen og Lina Rafn, skal gennem otte liveudsendelser finde frem til Danmarks nye live-artist. Programmets faste og upartiske musikekspert, P3-værten Pelle Peter Jensen, vil i samråd med en ugentlig gæsteartist klæde seerne godt på med deres musikfaglige ekspertviden.

Kommer bedst ud over scenen

Gennem hele programmet er fokus på den koncertagtige oplevelse, og på hvilke artister, der netop bedst kommer ud over scenen. Undervejs i programmet vil seerne med et swipe via en LIVE-app være med til at bestemme, hvilke artister der skal videre fra de tre LIVE-auditions – og i sidste ende, hvem der skal stå som den første vinder af LIVE.

Programmets vært er Kristian Gintberg, der udover at være kendt fra diverse DR Ramasjang-programmer, også selv har en baggrund som musiker og sangskriver:

”Musik kan noget helt særligt. Det kan samle på tværs af generationer og samtidig kan det også få de unge til at samles omkring skærmen. Og det fede ved dét her format er jo, at det giver artisterne mulighed for at spille deres helt egen lyd og karakter - ligegyldig hvilken genre, de repræsenterer - og samtidig er det med til at booste et musikalsk vækstlag, der normalt ikke har så stort et talerør,” lyder det fra Kristian Gintberg.

Til at udfolde musikoplevelserne vil LIVEs faste musikekspert, Pelle Peter Jensen, tale de forskellige optrædener igennem, så seerne også får en musikfaglig vinkel og indsigt på de forskellige optrædener.

"Jeg brænder ekstremt meget for ny dansk musik, og alt hvad jeg har lavet i musikbranchen har handlet om netop at udvikle og hjælpe talenter på vej. Jeg glæder mig helt vildt til at være med i LIVE, fordi musikken bliver taget seriøst og bliver en platform for at lære seerne en masse om forskellige musikgenrer og nye artister. Igennem mine år både på og bag scenen ved jeg, hvor meget det betyder at få et skub i den rigtige retning," siger Pelle Peter Jensen.

Udviklet sammen med Nordisk Film TV

DR har udviklet LIVE sammen med Nordisk Film TV.

Tidligere har DR og Nordisk Film TV blandt andet udviklet underholdningsprogrammer såsom ’Alle mod 1’ og ’Vidunderbørn’. De er begge solgt til udlandet, og er dermed med til at præge tv også uden for Danmark.

Facebook
Twitter