Ny digital satsning fra DR - om tv-serier

P3's helt nye seriepodcast - 'BINGE - med Frederik og Kasper’ - vender og drejer alle de tv-serier, som vi elsker at følge med i uge efter uge. Samtidig bliver værtsduoen faste serieeksperter på dr.dk/kultur.

I P3's helt nye seriepodcast - 'BINGE med Frederik og Kasper' - følger de to serieeksperter, Frederik Dirks Gottlieb og Kasper Lundberg tidens vigtigste og mest populære serier fra pilot til sæsonafslutning. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, Type 1)

Serier er vor tids helt store kulturfænomen og rummer både romanens indlevelse og filmens visuelle dynamikker. Den engelske term ’Binge-watching’ dækker over den praksis, hvor man umådeholdent ser flere afsnit af en enkelt tv-serie, tv-show eller film i træk – og det er blevet et fænomen som langt de fleste moderne mediebrugere kan relatere sig til.

I P3's helt nye seriepodcast følger de to serieeksperter Frederik Dirks Gottlieb og Kasper Lundberg tidens vigtigste og mest populære serier fra pilot til sæsonafslutning - sammen med skiftende kendte gæster. BINGE - med Frederik og Kasper har premiere tirsdag den 15. august og kan findes i DRs radio-app, på dr.dk/binge eller i den nærmeste podcast-app.

Samtidig bliver duoen faste serieeksperter på dr.dk/kultur. Her vil de hver uge dele ud af deres nørdede viden og store begejstring og guide brugerne til nye serieoplevelser med anbefalinger, portrætter, interview og nyheder om tv-serier.

Podcast, der viser vejen ud af seriemørket

Det bliver det sværere og sværere at navigere mellem skidt og kanel og finde frem til de serier som ikke bare er af høj kvalitet, men som siger noget om os selv og det samfund, vi lever i. Derfor hjælper de to radioværter og serieeksperter Frederik Dirks Gottlieb og Kasper Lundberg sammen med en kendt gæst nu Danmark med at finde vej i seriemørket når de hver uge anmelder, diskuterer og fascineres af seriemediets alsidige slagtilbud.

Frederik Dirks Gottlieb og Kasper Lundberg har før lavet radioprogrammet ’Stream Team’ på Radio24syv og ’Serieland’ på TV 2 Play, hvor de uge efter uge har tygget sig igennem timevis af serieunderholdning. Denne gang vil de vælge serierne mere kritisk ud og til tider gå mere i detaljen – og følge udvalgte serier i længere tid:

”Vi har længe ønsket at dykke længere ned i serier som 'Game of Thrones', 'SKAM' og andre geniale serier, men klassisk flowradio tillader ikke altid det nørdede, så vi er meget spændte på at lave en podcast, hvor vi har friere rammer i vores seriediskussioner,” siger Frederik Dirks Gottlieb.

Sæsonerne bliver fulgt til dørs

Formatet er et forsøg på at ændre på måden, vi dækker det populære seriestof. Indtil videre har serieanmeldelser fulgt den gamle film-model med at anmelderne fik adgang til filmen før det almindelige publikum og så gav dem tommelfingeren op eller ned på premieredagen. Men serier er et helt nyt medie som skal tages alvorligt som kunstart på sine egne præmisser, derfor laver Kasper og Frederik nu et format, hvor sæsonerne bliver fulgt til dørs med skiftende gæster med vægt på perspektiv frem for værdidom.

”Hvis man som mig har fulgt med i 'Game of Thrones' indtil nu, så har man brugt over 60 timer med de her mennesker. Vi har brug for at reflektere over de universer, vi elsker og bliver i time efter time, år efter år. Hvorfor vil jeg så meget hellere have at Daenarys ender på jerntronen end Jon Snow? Hvorfor har historierne om minoriteter i SKAM og i Orange is the New Black, så stor gennemslagskraft? Serier er den vigtigste popkulturelle linse at se os selv og vores samfund igennem lige nu,” siger Kasper Lundberg.

Værterne starter med at kaste sig over syvende sæson af HBO's gigahit Game of Thrones. Udover at følge 'Game of Thrones' vil de hver uge tale om andre aktuelle serier og streamingoplevelser sammen med ugens gæst.

DRs podcastredaktør Rasmus Bjerre har store forventninger til P3's nye satsning, som han glæder sig til at kunne præsentere for brugerne:

”Kombinationen af de her to nærmest altseende og altvidende spradebasser med podcastmediet og dr.dk samt bølgen af gode tv-serier er en stærkt underholdende og bevidsthedsudvidende cocktail, som vi er pavestolte af at kunne tilbyde DRs brugere uge efter uge.”

  • BINGE - med Frederik og Kasper har premiere tirsdag 15. august og kan findes i DRs radio-app, på dr.dk/binge eller i den nærmeste podcast-app.

Om værterne:

Frederik Dirks Gottlieb er uddannet cand.comm i kommunikation og virksomhedsstudier og efterfølgende som filmproducer på filmskolen Super16. Frederik har flere års erfaring som filmproducer hos både Beofilm og Mastiff samt skrevet anmeldelser og artikler for flere danske medier.

Kasper Lundberg er udannet cand. public i analytisk journalistik med en BA i litteraturvidenskab og har skrevet portrætter, tendensartikler og anmeldelser af film og serier for Information, filmmagasinet Ekko, Børsen og Soundvenue.

Sammen har de haft programmerne 'Stream Team' på Radio24syv og Serieland på TV 2. De er også værter på det digitale portrætprogram 'Den sorte boks' på P3 og skriver om film, serier og digital kultur for dr.dk.