Ny DR-bog fortæller om klassisk for alle

Flere P2-værter har været med til at skrive ny 336 sider stor bog, som blandt andet fortæller de gode historier bag en stribe populære klassiske værker.

Over 336 sider fortæller forfatterne til ’Klassisk for alle’ om klassisk musik og for eksempel også, hvorfor man ikke klapper mellem satserne. Foto: Ruth Storm (Foto: Ruth Storm © DR)

Tidligere på året kom lytternes favoritter inden for klassisk musik for alvor frem i lyset, da DR kårede en 'Klassisk top 50', og DR Symfoniorkestret opførte en stribe af værkerne i Koncerthuset.

For knap to måneder siden gik P2's hjemmeside 'Klassisk for alle' så i luften, og fredag den 8. november er der så endnu større mulighed for at blive helt skarp på den klassiske musik. Da udgiver DR og Forlaget Wilhelm Hansen nemlig den 336 sider store bog 'Klassisk for alle'.

Bogen er skrevet af Svend Rastrup Andersen og Helge Baun Sørensen fra P2 i samarbejde med Trine Boje Mortensen og Finn Gravesen.

Bogen 'Klassisk for alle' går videre med 20 favoritter fra 'Klassisk top 50' - blandt andet Carl Nielsens 'Tågen letter', der viser sig både at være en smuk historie om en solopgang, men også en grum historie om nederlaget i 1864. Historierne bag for eksempel Arvo Pärts 'Fratres', Beethovens 'Måneskinssonaten' og Johann Strauss' 'Flagermus-ouverturen' oprulles for eksempel også.

Bifald eller nul klap

Udover at fortælle historien bag 20 populære værker, er der også kapitler som 'Må man klappe?', 'De mærkelige titler', 'Dirigenten', 'Gentagelsen' og meget andet.

Forfatterne selv kalder hverken bogen en koncertfører eller en lærebog om den klassiske musik.

"Det er en ny slags følgesvend til omgangen med den musik, som læseren kender og kan lide. Bogen vil på én gang pirre nysgerrigheden og tilfredsstille den med gode historier, spændende refleksioner, anderledes billeder og lærerig viden," hedder det blandt andet i en pressemeddelelse på bogen.

På den kommende weekends Bogforum-messe i Bella Center i København er der mulighed for at møde P2-vært Svend Rastrup Andersen, når han fredag klokken 16.30 på DR Scenen præsenterer bogen og byder på musik med ine Rehling på harpe og Eva Østergaard på fløjte. De spiller blandt andet Carl Nielsens 'Tågen letter'. Programmet kan høres på P2 lørdag klokken 12.15.

 

Facebook
Twitter