Ny DR-dramaserie har premiere på søndag

24. september kl. 20.00 på DR1: 'Herrens Veje' er et familiedrama om det moderne menneskes tro og tvivl.

Herrens Veje er DRs nye dramaserie, som kommer på DR1 til efteråret (Foto: Tine Harden © Type 2)

Søndag den 24. september er der premiere på DR1's nye dramaserie. 'Herrens Veje' er et familiedrama om det moderne menneskes tro og tvivl.

Serien handler om en præstefamilie, om fædre og sønner, om forventninger, kærlighed og konflikter i en familie, hvor de hver især udfordres i deres personlige tro.

Fortællingens omdrejningspunkt er familien Krogh – en præsteslægt i den danske folkekirke, som går 250 år tilbage i tiden. Traditionen og forpligtelsen hviler tungt. Men hvad sker der, hvis man ikke kan leve op til forpligtelsen? Hvis tvivlen råder mere end troen?

Familien Krogh

Familien Krogh består af provsten Johannes (Lars Mikkelsen) som er gift med gymnasielæreren Elisabeth (Ann Eleonora Jørgensen) - sammen har de to sønner, Christian (Simon Sears) og August (Morten Hee Andersen).

Når seerne møder familien Krogh, står Johannes over for sit livs mulighed, da han stiller op til bispevalget i Københavns Stift. Det er ikke kun Johannes, som går en ny tid i møde. Begge hans sønner begiver sig ud på en skelsættende rejse, som kommer til at forandre deres liv.

Den yngste søn, August, har skabt sig en succesfuld tilværelse som ung præst i København. I en tid, hvor folkekirken er udfordret, formår han at fylde sin kirke, hvilket både medierne og kirkens ledelse har fået øjnene op for.

Den ældste søn, Christian, er sprunget fra teologistudiet og er ved at færdiggøre en masteruddannelse på Copenhagen Business School. I faderens øjne har han på mange måder valgt børsen fremfor katedralen, hvilket kun har gjort forholdet mellem dem yderligere anspændt.

Hjemme i præstegården begynder familiens samlingspunkt Elisabeth at sætte spørgsmålstegn ved sin egen tilværelse og ikke mindst ægteskabet til Johannes og hans voldsomme temperament og mange misbrug.

Hele familien Krogh går således en voldsom tid i møde, hvor de alle oplever tilværelsen ændre sig dramatisk, og hvor de hver især udfordres på deres personlige tro og på hele deres værdisæt. Er det så Guds vilje, karma, skæbnen eller blot tilfældigheder? Det er et spørgsmål om tro.

Tro skal kunne diskuteres

”I Danmark er samtalen om den personlige tro ofte tabubelagt. Det er denne series standpunkt, at spørgsmål om tro, tvivl og religion må og skal kunne diskuteres. Det er vores ønske at vi med denne dramaserie om en præstefamilie anno 2017 kan sætte gang i samtaler på kryds og tværs mellem mennesker om, hvad tro betyder for den enkelte. Hvornår tror vi eller tvivler? Og hvad betyder troen for vores samfund?” siger producent Camilla Hammerich.

Adam Price, som er hovedforfatter, fik ideen til at lave en serie om tro tilbage i 2012.

”I Herrens Veje breder vi begrebet tro ud til noget, der dækker over andet og mere end religiøs tro. Troen på det, der leder vores vej. Troen lader sig ikke bevise, måle eller veje. Troen er på én gang vældig ukonkret og luftig, og på samme tid kan den være det styrende princip i tilværelsen. Det kan være troen på sig selv, på fællesskabet, på familien. Troen på kærligheden. Troen på at der ikke findes nogen Gud. Troen på naturens store kredsløb eller troen på gud. Også i forfatterrummet har det vist sig, at vi er meget forskellige, når det kommer til spørgsmålet om tro. En kristen, en agnostiker, en ateist og en frafalden præstesøn har indtil videre arbejdet på at skrive serien. Det har mildt sagt ikke været kedeligt”.

Første afsnit af 'Herrens Veje' kommer søndag 24. september klokken 20.00. Anden sæson af 'Herrens Veje' kommer på DR1 i efteråret 2018 i 10 yderligere afsnit.

Se trailer til Herrens Veje her: https://www.facebook.com/HerrensVejeDR/videos/860211020796639/

Facebook
Twitter