Ny DR-rapport: Sådan brugte vi elektroniske medier i 2014

DR Medieforsknings årlige rapport 'Medieudviklingen 2014' om udviklingen i befolkningens medieforbrug er klar. Du kan læse den her.

Foto: Mew (Foto: Mew © Type 1)

Hvert år laver DR Medieforskning en rapport om udviklingen i befolkningens brug af de elektroniske medier. Nu er ’Medieudviklingen 2014’ klar, og fra torsdag er den at finde på dr.dk.

”I 2013 blev streaming mainstream i Danmark. I 2014 er befolkningens mod på selv at tage kontrollen over, hvad de ser på skærmen, vokset, og streaming står i dag for 17 procent af vores tv-tid. Den nye medievirkelighed er med andre ord blevet hverdag,” siger stedfortrædende forskningschef Dennis Christensen fra DR Medieforskning.

Blandt andet fremgår det af ’Medieudviklingen 2014’, at befolkningens forbrug af streaming er vokset med 38 procent, mens forbruget af traditionelt tv er faldet med fire procent. Samlet set er befolkningens forbrug af tv og tv-lignende indhold uændret i forhold til 2013, men en del af forbruget har flyttet sig.

Det indeholder rapporten

’Medieudviklingen 2014’ gør status over befolkningens brug af medieindhold både på tv, radio og nettet. Rapporten ser blandt andet nærmere på unge og ældres brug af bærbare enheder, hvordan befolkningen zapper mellem forskellige kanaler, og hvor udbredt det er at bruge en anden skærm, når man sidder foran fjernsynet.

Derudover indeholder rapporten en temasektion, hvor der bliver set nærmere på folks ændrede tv-vaner, og medieforskerne kommer med deres bud på, hvad vi kan vente os af fremtidige landvindinger inden for det medieteknologiske område, forretningsmodeller og brugeradfærd.

Hele rapporten ’Medieudviklingen 2014’ kan læses på dr.dk/publikationer.