Ny DR-serie kommer bag Rigets lukkede døre

Over seks afsnit giver DR seerne et unikt indblik i arbejdet på hele Danmarks hospital, Rigshospitalet. ’Med livet i hænderne’ har premiere på DRTV mandag den 11. april.

  • DR har for første gang fået adgang til områder af Rigshospitalet, som hidtil har været lukket land for andre end de ansatte og de alvorligt syge patienter, der ankommer med ambulance og helikopter. (Foto: DR) (Foto: © tba)
  • Hovedpersonerne gennem hele serien er de ansatte på Rigshospitalet. Seerne møder blandt andre traumelederen Emilie. (Foto: DR) (Foto: © tba)
1 / 2

Traumecenteret på Riget er normalt hermetisk lukket land for andre end de ansatte og de alvorligt syge patienter, der ankommer med ambulance og helikopter.

Nu har DR for første gang fået lov til at vise, hvad der sker bag de røde døre til Traumecenteret, hvor nogle af landets dygtigste specialister kæmper for at redde liv.

Det sker i dokumentarserien 'Med livet i hænderne', hvor DR følger hverdagen på Rigshospitalet over seks afsnit, som alle kan ses på DRTV fra mandag den 11. april og efterfølgende også på DR1 fra onsdag den 13. april.

Det er DR’s tv-læge Peter Qvortrup Geisling, der har fået ideen til serien. Han siger:

- Under corona er det gået op for mange danskere, at sundhedsvæsenet har en helt særlig ansvarsfølelse. Der er en lim, der får det til at hænge sammen, og det er de ansatte. De har et ekstra gear end mange af os andre. Vi er vant til, at patienter og pårørende er historien – her er det de ansatte.

Det er også grunden til, at Peter Qvortrup Geisling denne gang ikke selv er med foran kameraet.

De ansatte er hovedpersonerne

Hovedpersonerne gennem hele serien er de ansatte på Rigshospitalet, som DR følger fra efteråret 2021 og hen over vinteren. Seerne møder blandt andre traumelederen Emilie, hjernekirurgen Rune, sygeplejersken Julie, portøren Michael og logistikchefen Jan og kommer tæt på både det ydre og indre drama, der udspiller sig.

Hvad tænker de, når de står i pressede situationer? Hvordan håndterer de at have ansvaret for andres menneskers liv? Hvordan påvirker det pressede arbejde dem?

Serien skildrer dog ikke kun kampen for at redde liv i Traumecenteret. Seerne får blandt andet også indblik i det helt særlige univers nede i Rigets næsten uendelige kældre, som er hjertet i den store arbejdsplads med flere end 12.000 ansatte.

I kælderen er der et helt særligt liv, og det er her en gruppe af medarbejdere binder hospitalet sammen med opfindsomme løsninger på store og små problemer.

Så seriens omfang og adgang er unik:

- Vi har blandt andet fået adgang til nogle områder af Rigshospitalet, hvor folk svæver mellem liv og død. Det kommer med et stort ansvar, og derfor er patienter og pårørende selvfølgelig indforstået med, at de medvirker i serien, siger redaktionschef i DR Niels Jacob Schøtt.

Det handler de enkelte afsnit om

Afsnit 1: Bag de røde døre

Traumecentret på Rigshospitalet er normalt lukket land. Men nu får du lov at se, hvad der sker bag dørene. Her kæmper nogle af landets dygtigste specialister for at redde liv. Du kan også opleve det særlige univers nede i Rigets kældre. Få et unikt kig ind i hele landets hospital og kom tæt på de ansatte, der hver dag står med livet i hænderne.

Afsnit 2: Nattevagten

På traumecentret modtager Emilie en ung mand, der er kørt ind i en lastbil og derefter et hus. Rune oplever problemer, mens han er i gang med en stor hjerneoperation. Pludselig virker hans udstyr ikke.

Program 3: Tegnet i panden

Rune er anspændt. Han skal lave sin første laseroperation på et barn. Seks-årige Anna Bella får hver dag epileptiske anfald. Vil operationen gøre hende sygdomsfri?

Afsnit 4: På et splitsekund

Jan og hans hold i kælderen kommer pludselig på en kæmpe opgave. Emilie modtager en patient, der balancerer mellem liv og død. Præsten Lotte står overfor en vigtig samtale. Livet kan ændre sig på et splitsekund.

Afsnit 5: Skudt i ryggen

Emilie bliver sat på den ultimative prøve, da traumecentret modtager en ung mand, der er blevet skudt i ryggen. De ansatte på Riget er vant til at have en presset hverdag. Men nu er de havnet i orkanens øje.

Afsnit 6: Nye muligheder

Rune får en ekspert fra USA fløjet ind for at hjælpe med en svær hjerneoperation. Jan bliver overrasket i kælderen. Emilie står overfor en stor beslutning.

  • Alle seks afsnit af ’Med livet i hænderne’ kan ses på DRTV fra mandag den 11. april. Første afsnit bliver sendt på DR1 onsdag 13. april klokken 21.25.