Ny DR-vært har fået travl start

Ugens aktuelle navn: Nola Grace Gaardmand fik tirsdag sin TV-debut, da DR1 sendte sæsonens første udgave af ’Sundhedsmagasinet’. Det har været en hektisk, men spændende start for den nye DR-vært.

Det har været en spændende og hektisk start på ’Sundhedsmagasinet’ for Nola Grace Gaardmand. (Foto: Agnete Schlichtkrull © dr)

Da ’Sundhedsmagasinet’ tirsdag aften vendte tilbage på DR1 fra sommerferie, var det med et nyt ansigt på skærmen. Ved siden af Peter Qvortrup Geisling stod Nola Grace Gaardmand. Den nye vært har taget over efter Lillian Gjerulf Kretz, der i stedet skal reportere hjem til DR fra USA.

Nola Grace Gaardmand har de seneste fire år været journalist på Jyllands-Posten. Før det har hun skrevet for Dagbladet Information. Og selvom hun bibringer en masse journalistisk erfaring, så har TV-jobbet været noget helt nyt.

”Selvom det nok giver sig selv, så kom det alligevel lidt bag på mig, hvor omstændeligt det er at lave TV i forhold til at skrive. Jeg lavede et interview forleden, som på et dagblad måske havde taget en halv time, fordi man kan interviewe over telefonen. Her tog det en hel dag med rejsetid og alting. Men det er jo samtidig virkelig fedt, at man faktisk kommer ud og møder sine kilder,” fortæller hun.

Den nye DR-vært har tidligere lavet radiofeatures på P1. Og det er muligvis i radiostudiet, at ambitionen om at arbejde med TV opstod.

”Jeg har længe tænkt over, at jeg gerne ville prøve at lave TV. Det kom nok af, at jeg havde lavet en lille smule radio tidligere. Det med at have noget råmateriale med hjem, som ikke bare er i mit hoved eller på min blok, er virkelig sjovt.”

På barsel under optagelser

Selvom de journalistiske teknikker er nogenlunde ens på tværs af de forskellige platforme, så kræver arbejdet som TV-vært noget andet end som skrivende journalist. Og det er en spændende udfordring, mener Nola Grace Gaardmand.

”Det er meget mere teamarbejde, end når du skriver. Der er selvfølgelig også redaktionsmøder på en avis, men omkring selve produktet og idéudviklingen arbejder man meget mere alene. Så det er sjovt at arbejde på en helt anden måde nu,” siger hun.

Den 31-årige DR-vært har samtidig haft et par benspænd i forbindelse med sin start på ’Sundhedsmagasinet’. Hun har nemlig optaget dele af de første tre programmer i det, der skulle have været hendes barselsperiode. Og det har bibragt nogle alternative udfordringer.

”Det var i sagens natur lidt kaotisk, men det gik faktisk virkelig fint med hjælp fra blandt andet ”passeglade” bedsteforældre. Og så var det ellers noget med, at min søn eksempelvis var med nede i sminken, hvor de andre var søde til at underholde ham, når jeg ikke lige kunne,” siger hun.

En solid klippe som medvært

Selvom Nola Grace Gaardmand ikke har den store TV-erfaring, har hun følt sig i trygge hænder på redaktionen. Blandt andet har hendes medvært, Peter Qvortrup Geisling, været en god støtte.

”Han er virkelig rolig og dygtig. Han har jo nærmest lavet TV i lige så mange år, som jeg har levet. Og det kan man mærke. Det er virkelig rart at læne sig op ad. Og så er han nysgerrig og oprigtigt interesseret i alle – og dermed også mig. Det er rigtig dejligt.”

’Sundhedsmagasinet’ sendes hver tirsdag klokken 21.55 på DR1. Du kan se sæsonens første afsnit her.

Nola Grace Gaardmand er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2013. Den 31-årige journalist har tidligere siddet på Jyllands-Postens indlandsredaktion og samlet været på avisen i fire år. Før det har hun skrevet for Dagbladet Information, og derudover har hun lavet radiofeatures på P1.

Facebook
Twitter