Ny dramaserie fra DR får verdenspremiere i Berlin

Tv-serier har udsigt til at få masser af opmærksomhed på årets Berlin International Film Festival, hvor DRs kommende dramaserie ’Bedraget’ er blevet udvalgt til at få verdenspremiere.

Natalie Madueño har en af af hovedrollerne i DRs kommende dramaserie 'Bedraget', der har premiere på DR1 i 2016. (Foto: Christian Geisnæs © Type 2)

DRs næste nye dramaserie med arbejdstitlen ’Bedraget’ har udsigt til at få verdenspremiere i Berlin, når der i næste måned bliver holdt Berlin International Film Festival for 65. gang.

Serien, som Jeppe Gjervig Gram, Anders August og Jannik Tai Mosholt har skrevet, og som Per Fly er konceptuerende instruktør på, er blevet udvalgt af Berlinalen og får verdenspremiere i den tyske hovedstad den 10. februar.

Tidligere er det kun overgået enkelte tv-serier som ’House of Cards’ og ’Top of The Lake’ at få verdenspremiere i forbindelse med festivalen, som i år vælger at give tv-serier mere opmærksomhed i det officielle program. Årsagen er, at det pibler frem med nye dramaserier over hele kloden, og at interessen for dem er enorm.

I Berlin bliver ’Bedraget’ vist i Haus der Berliner Festspiele, og med til at kaste glans over verdenspremieren kommer blandt andre hovedrolleindehaverne Nikolaj Lie Kaas og det nye unge talent Natalie Madueño. Hun står til at få sit gennembrud i serien, som DR1 sender fra januar 2016. De to første afsnit er imidlertid klar, og det er dem, der skal vises i Berlin.

Giver genklang internationalt

DRs dramachef Piv Bernth kalder det enestående, at DRs serier nu er helt oppe i superligaen.

”Denne invitation til visning af ’Bedraget’ ved Berlin International Film Festival er tidligere kun givet til serier, vi opfatter som vores forbilleder. Den kommende store serie fra DR giver allerede genklang i den internationale tv-verden, og vi er oprigtigt glade for, at Jeppe Gjervig Gram, hans forfatterteam og hele holdet bag serien med Per Fly i spidsen får den velfortjente anerkendelse. Seerne har virkelig noget at glæde sig til,” siger hun.

Serien bliver produceret af Anders Toft Andersen i DR Fiktion, og ’Bedraget’ er en dramaserie om økonomisk kriminalitet, og om hvad der sker med mennesker, når grådighed og ambitioner korrumperer. Ifølge DR Fiktion følger ’Bedraget’ både politifolkene i Bagmandspolitiet, der kæmper en ulige kamp med ressourcestærke pengefolk, og de karismatiske forbrydere i bankerne, på børsen og i bestyrelseslokalerne.  Midt i det store spil står to unge biltyve, der tror, de har ramt jackpot, da de ved et tilfælde får fingrene i en taske fyldt med kontanter – men de mange penge har en pris.

DR Salg er med for første gang

I forbindelse med verdenspremieren på DRs dramaserie i Berlin benytter DR Salg også muligheden for at være med på det European Film Market, der kører i forbindelse med Berlinalen for indkøbere fra hele verden. Hidtil har markedet været for filmsælgere og filmdistributører, men i år vil der også for første gang blive handlet dramaserier.

”Det er første gang, DR prøver at positionere sig i Berlin, og vi vil blandt andet bruge lejligheden til at vise indkøberne ’Bedraget’ og ’Arvingerne’. Selv om det især er filmindkøbere, der er i Berlin, viser de også større og større interesse for dramaserier,” siger souschefen i DR Salg, Helene Aurø.

Hun fortsætter:

”Forhåndsinteressen fra udlandet for dramaserien ’Bedraget’ allerede var stor, før den første episode af serien var færdigproduceret. Nogle udvalgte kunder fik lov til at se en smagsprøve til Scandinavian Screening i juni 2014 – en screening, som DR Salg var vært for, og hvor indkøbere fra hele verden deltog.

DR Salg er netop i disse dage ved at planlægge salgsstrategien for den kommende serie.

”Denne Berlin-festival viser mere end nogen sinde, at DRs programmer har hele verdens opmærksomhed, blandt andet på grund af deres høje kvalitet og trendsættende form. Jeg er meget tilfreds med, at DR Salg har positioneret sig komfortabelt på dette marked. Dette havde vi ikke kunnet opnå, hvis ikke det havde været for vores fantastiske team og vores mange gode partnerskaber,” siger chefen for DR Salg, Anders Kjærsgaard Sørensen.

Blandt de øvrige dramaserier, der får verdenspremiere i Berlin, er serien ’Bloodline’ fra Netflix og Sky Italias ’1992’.

 

Facebook
Twitter