Ny kanalredaktør for DR Ramasjang og DR Ultra

Fra den 1. december kommer Morten Skov Hansen til at stå i spidsen for DRs børnekanaler.

Morten Skov Hansen har tidligere arbejdet i DR, da Ramasjang skulle lanceres i 2009. (Foto: Privat foto © Type 2)

Da Morten Skov Hansen i 2008 skrev sit kandidatspeciale i medievidenskab på Københavns Universitet, lavede han en analyse af DRs kommende børnekanal, og året efter var han med til at lancere DRs kanal for de mindste - Ramasjang - som projektleder i DR Medier.

Nu får 36-årige Morten Skov Hansen endnu mere med DRs børnekanaler at gøre, for fra den 1. december bliver han ny chef for DR Ramasjang og DR Ultra.

Morten Skov Hansen kommer til DR fra et job som programdirektør hos Turner Broadcasting System. Her er han blandt andet ansvarlig for børnekanalerne Boomerang og Cartoon Network i de nordiske og baltiske lande, ligesom han er chef for sendeplan- og præsentationsredaktionerne og en del af Turners ledelsesgruppe for Nordeuropa.

"Morten Skov Hansen brænder for indhold til børn og har stor erfaring fra både sit studie og sit arbejdsliv - og jeg glæder mig til at få ham på holdet. Jeg er sikker på, at Morten kan være med til at udvikle DRs tilbud til børn, så de passer til de medievaner, børnene og deres forældre har, og vi kan videreføre de stærke og stolte traditioner DR har på området," siger DRs mediedirektør Gitte Rabøl.

Verdens sjoveste målgruppe

Tidligere - fra 2011 til 2014 - har Morten Skov Hansen også været sendeplansredaktør hos Discovery i Norden og senere konstitueret programdirektør med ansvar for Discovery-produceret indhold i Norden.

Morten Skov Hansen ser frem til at starte i DR - igen:

"Børn er verdens sjoveste og mest udfordrende målgruppe. Det, tilsat at DR Ramasjang og DR Ultra er to af de mest interessante mediebrands i Danmark, gør dette til mit drømmejob. Jeg glæder mig, og det er en kæmpe ære at få lov at være med på holdet bag DR Ramasjang og DR Ultra," siger han.

Morten Skov Hansen tager over efter Kirstine Vinderskov, der i sommer valgte at stoppe som kanalredaktør for Ramasjang og Ultra. Siden har kanalredaktør Flemming Hedegaard Larsen fra DR K været konstitueret i jobbet.