Ny udlandschef i DR Nyheder

Niels Kvale bliver ny udlandschef i DR og skal blandt andet stå for dækningen af det kommende præsidentvalg i USA, en styrket EU-dækning og DR’s digitale nyhedsdækning af verden omkring os.

Niels Kvale har siden 2009 været tilknyttet DR’s udlandsredaktion i forskellige roller som reporter, korrespondent og redaktør. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Niels Kvale, 41, bliver ny udlandschef i DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter. Han afløser Johan Engbo, der i november blev vært på TV2 News.

Om valget af Niels Kvale siger nyhedschef Thomas Falbe:

- Niels står for en stærk udlandsfaglighed på et tidspunkt i verdenshistorien, hvor omverdenen er tiltagende uforudsigelig og af samme grund af afgørende vigtighed for et lille land som Danmark. Han skal være med til at sikre, at DR ser verden med begge øjne, så brugerne oplever, at de med vores udlandsdækning får troværdige, upartiske, væsentlige og relevante nyheder.

Thomas Falbe tilføjer at DR’s udlandsredaktion med Niels Kvale får en chef med den størst mulige faglige ballast samt et indgående kendskab til i DR.

- Han overtager ansvaret for en velkørende redaktion, der alene i 2019 har taget os gennem europaparlamentsvalg, Trump, Brexit, uroligheder i Hongkong, britisk magtskifte, gule veste, afrikanske migrantstrømme og meget, meget mere. Niels er ikke bare en dygtig journalist, men også en ordentlig leder, der tager ambitioner for faget og mennesker med på arbejde hver eneste dag, så vi fortsat kan levere Danmarks bedste dækning af verden omkring os.

Vise sammenhænge

Den nye udlandschef har siden 2009 været tilknyttet DR’s udlandsredaktion i forskellige roller som reporter, korrespondent og redaktør. Om sit nye job siger han:

- Jeg er meget optaget af at styrke DR’s evne til at vise sammenhænge i de mange grænseoverskridende historier. Fra migration, sikkerhed, handel, økonomi til Arktis og klima.

Niels Kvale får blandt andet til opgave at styrke DR’s EU-dækning efter et vigtigt europæisk år og sikre, at DR også digitalt leverer den bedste dækning af verden omkring os.

- Derudover bliver dækningen af et valgår i et splittet USA en stor og meget vigtig opgave for os. Det er et år, der indledes med en rigsret, der deler vandene og yderligere polariserer et i forvejen et alt andet end forenet USA, siger Niels Kvale.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk