Ny vært på 'Deadline' på DR2

Sigge Winther Nielsen bliver ny vært på ’Deadline’ på DR2 og starter i DR til august.

Sigge Winther Nielsen starter i DR den 1. august. (Foto: © Framegrab, Type 2)

En række seere vil kende Sigge Winther Nielsen som jævnlig gæst i ’Deadline’ på DR2, men fra august i år får han en helt ny rolle, når han bliver vært på udsendelsen. Den 34-årige politiske analytiker er uddannet cand. scient. pol. og ph.d. fra Institut for Statskundskab på Københavns Universitet. Han kommer til DR2’s daglige program med nyheder, debat og analyse, efter at han har været analytiker for Dagbladet Politiken i snart fire år. Sigge Winther Nielsen starter i DR den 1. august, og det forventes, at han vil komme på skærmen omkring den 1. september.

Om valget af Sigge Winther Nielsen som vært for ’Deadline’ siger programmets redaktionschef, Heidi Robdrup:

”Jeg er både stolt og glad over at få Sigge Winther Nielsen med på ’Deadline’s værtshold. I en digital tid, hvor larmen fra automatreaktioner og mavefornemmelser til tider overskygger fakta og oplyste refleksioner, er det en absolut nødvendighed, at vi i medierne ved, hvad vi taler om. Det ved Sigge. Og da han samtidig er overordentligt journalistisk begavet, er han et naturligt førstevalg som ny ’Deadline’-vært,” siger hun.

Liebhaver-journalistik

Inden Sigge Winther Nielsen kom til Politiken arbejdede han som embedsmand i Finansministeriet og har været gæsteforsker på University of California, Berkeley og Columbia University, New York.

Sigge Winther Nielsen har skrevet en række bøger og internationale videnskabelige artikler om vælgeradfærd, politiske psykologi og markedsgørelse af dansk demokrati. Selv siger Sigge Winther Nielsen om sit nye job:

”Jeg glæder mig til at blive en del af det stærke værtshold. For mig er ’Deadline’ liebhaver-journalistik. Og jeg håber på at være med til at fastholde og udvikle den position for seerne baseret på værdier om oplysning, evidens og nysgerrighed,” siger han.

DR er i øvrigt ikke helt ukendt land for Sigge Winther Nielsen, da han tilbage i starten af 00’erne arbejdede som researcher på DRs Christiansborg-redaktion.