Ny vært på DR Vejret

Den erfarne vejrmand og -vært Thomas Kaa Mørk bliver ny vært på DR Vejret. Han afløser Søren Jacobsen.

Thomas Kaa Mørk afløser Søren Jacobsen som vært på DR Vejret. (Privatfoto)

Det bliver den erfarne vejrmand og -vært Thomas Kaa Mørk (43), der fra den 1. oktober skal formidle vejr og vejrudsigter til danskerne fra studiet på Dokk1 i Aarhus sammen med de øvrige tre værter på DR Vejret. Han afløser Søren Jacobsen, der stopper efter 22 år som vejrvært i DR.

Om valget af Thomas Kaa Mørk siger Anders Kern Boje, der er underdirektør i DR Nyheder og ansvarlig for DR Vejret:

- Thomas er lige den vejrvært vi søger, fordi han både er enormt vidende og formår at brænde igennem på skærmen. Hans vejrfaglighed og evne til at formidle betyder rigtig meget for den troværdighed, der er helt afgørende for DR Vejret, fordi rigtig mange danskere stoler på, hvad vejrværterne fortæller dem. Og så er han super ambitiøs i forhold til, hvad den samlede vejrredaktion skal kunne i et DR, der blandt meget andet er i fuld gang med omstillingen til en mere digital fremtid. Derfor er han en helt oplagt arvtager for Søren.

'Vores Vejr' er den perfekte platform

For mange seere er Thomas Kaa Mørk et velkendt vejransigt, idet han siden 2013 har været vejrvært på TV 2 og sideløbende skribent på en lang række artikler om vejr og klima. Han har også sit eget website med meteorologiske data på meteorolog.dk. Oprindeligt er han uddannet meteorolog fra Københavns Universitet og var inden sin ansættelse på TV 2 flyvemeteorolog på DMI.

Om sit skifte til DR Vejret siger Thomas Kaa Mørk:

- ‘Vores Vejr’ på DR1 er i mine øjne den perfekte platform, hvor man som vært kan være både faglig og oplysende for seerne samtidig med, at man leverer en brugbar og pålidelig vejrudsigt. Jeg glæder mig utrolig meget til at være med til at bringe DR Vejret endnu tættere på den enkelte danskers behov i hverdagen.

Det flugter helt med, hvad Anders Kern Boje ser som en vigtig ambition for DR Vejret i en tid, hvor også klimaforandringerne for mange står højt på dagsordenen:

- DR Vejret skal være med til at skille skidt fra kanel i en tid, hvor det bliver mere og mere tydeligt, at klimaforandringerne fylder rigtig meget for mange mennesker. DR Vejret skal også være til stede i hele landet, møde danskerne og fortælle historier om vejr og vejrfænomener, som vi blandt andet har gjort denne sommer, hvor vi med ’Vores Sommervejr’ har besøgt en lang række festivaler, spejderlejre og idrætsbegivenheder.

Et ændret klima banker på

Thomas Kaa Mørk er også optaget af klimaforandringerne med hedebølger, skybrud og tørke både globalt og lokalt i Danmark:

- Fra at være noget, vi talte om kunne ske langt ude i fremtiden, banker et ændret klima nu på vores dør. Forandringerne påvirker dermed vores hverdag, og det er min ambition at klæde seerne godt på i forhold til at forstå, hvad der sker, og hvad vi har i vente. Hvad er vejr og hvad er klima, hvad er myte, og hvad er fakta.

For Thomas Kaa Mørk, hustruen Charlotte og parrets datter Marie betyder ansættelsen på DR Vejret også, at familien siger farvel til Ålsgårde i Nordsjælland og flytter til Aarhus-området.

- Vi er begge jyder, så derfor passer det os fint, at vi nu kan rykke vores lille familie tættere på rødderne, siger Thomas Kaa Mørk.