Ny vært på ’Fællessang’: Johannes Langkilde var på vej til et liv som musiker

Johannes Langkilde glæder sig til at kombinere passionen for fjernsyn og musik, når han sætter sig i værtsstolen – og måske til pianoet – i en ny omgang ’Fællessang - hver for sig’.

Johannes Langkilde og Katrine Muff er i spidsen for en ny omgang 'Fællessang - hver for sig'. Foto: Agnete Schlichtkrull.

Vi kender Johannes Langkilde som vært på TV-Avisen, store valgudsendelser og ’Det politiske talkshow’. Fredag aften indtager han en helt ny type værtsstol, når han byder velkommen til ’Fællessang - hver for sig’ sammen med komponist og musiker Katrine Muff.

- Jeg glæder mig til ikke bare at lave én, men to af de ting, jeg holder allermest af: fjernsyn og min passion for musik. Jeg føler mig enormt privilegeret over at få denne mulighed. Jeg kan bruge mig selv endnu mere som vært, og så er musik en stor del af mit liv, siger Johannes Langkilde og tilføjer smilende:

- Katrine sidder ved pianoet, men jeg har da en skummel tanke om, at jeg kan møve mig ind på et tidspunkt.

Har gået på jazzkonservatorium

For Johannes Langkilde er musikken ikke bare en interesse. Han er selv udøvende musiker, og det kunne faktisk være blevet hans levevej.

- Jeg gik på jazzkonservatorium i mine unge dage og var på vej til et liv som musiker. Jeg valgte det aktivt fra. Jeg interesserede mig også for samfund, politik og nyheder, og jeg tænkte, at det ville være nemmere at være hobby-pianist end hobby-journalist. Jeg kunne bedre bevare musikken som passion og interesse, end jeg kunne med journalistikken. Men inden jeg traf valget, overvejede jeg, om jeg som musiker kunne kombinere min interesse for fjernsyn og medier ved at komponere filmmusik. Det var en drøm, jeg havde en gang, fortæller Johannes Langkilde.

Han har dog aldrig fortrudt, at musikken forblev en passion, og journalistikken blev hans arbejdsliv.

- Det har vist sig at være en klog beslutning. Ofte kan jeg kombinere de to ting, når jeg for eksempel er konferencier ved koncerter, eller jeg selv spiller og formidler. Det er lykkedes at få det hele til at smelte sammen, og jeg er heldig med, at jeg kan det. Derfor kunne det heller ikke passe bedre for mig nu end at blive vært for et program som ’Fællessang’, siger Johannes Langkilde.

Spændende opgave venter

’Fællessang - hver for sig’ blev et af de helt store programmer under coronakrisen i 2020. Mads Steffensen og Phillip Faber havde i gennemsnit 1.036.000 seere (på flow og DRTV) i foråret og 735.000 seere i efteråret.

- Det er en spændende opgave at føre programmet videre. Jeg har selv nydt at være seer. Nu kommer Katrine og jeg og vil gøre det på vores måde. Grundstammen i programmet er den samme, men du sætter ikke to nye værter på, uden at det ændrer sig, siger Johannes Langkilde.

Og hvordan ’Fællessang’ så tager sig ud med det nye værtspar, kan du se fra fredag den 22. januar kl. 20 på DR1 og DRTV.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter