Ny vært på ’Uhørt’

Sanne Nyland Christensen bliver fra den 6. marts vært på programmet 'Uhørt', som hver lørdag giver lytterne det bedste fra ugen på P4.

Sanne Nyland Christensen overtager værtsrollen på P4-programmet ’Uhørt’ fra den 6. marts 2021. (Foto: Agnete Schlichtkrull)

Sanne Nyland Christensen vil fra næste lørdag være bag mikrofonen på P4-programmet ’Uhørt’, når hun afløser afgående vært Gry Mathiesen på dét, der er det næstmest lyttede, landsdækkende radioprogram.

For mange P4-lyttere vil det være en velkendt stemme, for Sanne Nyland Christensen har de seneste år været morgenvært på P4 Østjylland og tidligere vikarieret på ’Uhørt’.

Netop Sanne Nyland Christensens erfaring som regional P4-vært vil komme lytterne til gode.

- P4 har 180 sendetimer med engageret, regional journalistik, nyheder, aktualitet og underholdning hver evig eneste dag, og jeg er ikke i tvivl om, at Sanne med sit indgående kendskab til regionalt indhold kan sammensætte ’Uhørt’ på fornemmeste vis. Hun er en rutineret vært med et stort sprogligt overskud og en favnende personlighed, og så er hun ikke mindst en dygtig radiohåndværker og rigtig godt selskab for lytterne, siger P4-redaktør Lars Daneskov.

Det store fællesskab i godt selskab

’Uhørt’ er weekendprogrammet som hver lørdag giver lytterne alt det bedste fra ugen, der gik på P4. Det samler danskerne om de mest overraskende, sjove, alvorlige og tankevækkende historier på tværs af alle programmerne fra P4’s ni distrikter, og er håndplukket af værten selv.

- ’Uhørt’ tager ugens nære historier fra alle kroge af Danmark og præsenterer dem for hele landet. På den måde kan en lytter i Thyborøn eller Holbæk overraskes eller glædes over en historie fra Nyborg, fordi programmet samler ugens små og store øjeblikke fra både det regionale og landsdækkende indhold, så vi i fællesskab og godt selskab mærker, hvad der rører sig i vores land, siger Lars Daneskov.

Om sin nye udfordring siger Sanne Nyland Christensen:

- Det er en fed opgave, for ’Uhørt’ er et fantastisk program, der virkelig viser, hvad P4 kan hele kanalen rundt. Det rager og rører og kommer os alle ved, og der er plads til alt lige fra smilet på læben, til tåren i øjenkrogen, til vitaminerne til hovedet. Lytterne får en buket af alt det gode indhold lige fra en kendis til en gårdkarl, og det bliver min fineste og sværeste opgave at tilvælge de absolut bedste ting til dem, og det glæder jeg mig utroligt meget til, siger hun.

Vokset op på nyhedsredaktioner

Sanne Nyland Christensen er født i 1972 i Holstebro, er tredjegenerationsjournalist i familien og er efter eget udsagn bogstaveligt talt opvokset på nyhedsredaktioner. Hun kan både kalde sig journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus, erhvervsjurist fra Aalborg Universitet og forfatter med to bøger på CV’et. De seneste 10 år har hun sendt radio i DR, og hun har både fungeret i rollen som producer, nyheds- og livereporter samt vært.

’Uhørt’ sender hver lørdag klokken 12.15 på P4 og i DR Lyd, hvor det efterfølgende også kan lyttes som podcast. Programmet produceres af DR Østjylland og sendes live fra DR Aarhus.