Ny vært vil servere vejret mere jazzet

Ugens aktuelle navn: Christian Cherry har været vært på P8 Jazz, men nu skifter han til drømmejobbet som vejrvært. Her vil han tage sin musikalitet med.

Christian Cherry er DRs nye vejrvært med folkeskolelærer og jazzbaggrund. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Christian Cherry er DRs nye vejrvært. Fra tirsdag den 19. januar kan han opleves på skærmen, når han har debut på ’DR2 Morgen’ som vejrvært. Christian Cherry skal desuden lave vejrudsigter i radioen til blandt andet alle P4-distrikterne og skrive artikler til dr.dk/vejret.

I 2001 blev Christian Cherry uddannet folkeskolelærer med linjefaget geografi. Og hans ønske om at blive vejrvært voksede ud af en passion for faget. Allerede i 2010 søgte Christian Cherry stillingen som vejrvært, men han kom til at gå en større omvej, før han i år fik jobbet. Christian Cherry blev nemlig i mellemtiden ansat på P8 Jazz.

”Jeg har hele tiden søgt chancen for at komme ud og formidle til en større gruppe mennekser. Derfor søgte jeg en stilling som vært på P8 Jazz, som jo er noget helt andet, men også sådan lidt nørdet. Det kunne jeg, fordi jeg har en musikalsk baggrund, hvor jeg har fået jazz ind med modermælken,” siger han.

Tre ben at stå på

Christian Cherry mener, at jobbet som vejrvært skal stå på tre ben. For det første synes han, at det er vigtigt at have fagligheden på plads.

”Som folkeskolelærer med geografi som linjefag, har jeg selvfølgelig ikke så stor en faglighed i forhold til de hardcore drenge på ’DR Vejret’ som Jesper Theilgaard, Søren Jacobsen og Mikael Jarnvig, der er uddannet meteorologer. Til gengæld har de været rigtig gode til at tage hånd om mig og hjælpe mig fagligt.”

Det andet ben er det rent tekniske. Meteorologi er en videnskab, hvor man henter en masse data ind, som man tolker på og prøver at lave nogle forudsigelser ud fra. På DR Vejret indsamler de ikke selv data - i stedet har de et tæt samarbejde med DMI.

”Vi er ikke en vejrtjeneste, men en vejrformidling,” forklarer Christian Cherry, hvis job bliver at skabe et overblik over de informationer, DR Vejret får fra DMI og formidle dem med blandt andet kort og animationer, så det bliver relevant for lytterne, seerne og læserne.

Det sidste ben handler om det værtsmæssige. Og her mener, Christian Cherry han har mest at komme med.

”Jeg har lavet en del radio og noget Ramasjang-tv. Og så har jeg været performer hele mit liv, fra min skuespillermor tog mig med i trækvogn, til jeg stod på Det Kongelige Teaters scene. Det har aldrig skræmt mig at stå foran en skærm eller en mikrofon.”

Mere jazzet vejr

Christian Cherrys liv har været fuld af musik. Hans far var professionel avantgarde-jazzmusiker, hans søskende er blevet professionelle musikere, og han har selv arbejdet med musik. Derfor var det nærliggende for ham at blive vært på P8 Jazz.

Christian Cherrys skifte fra jazznørd til vejrentusiast er dog ikke så stort et spring, som man skulle tro. For i begge sammenhænge brænder Christian Cherry for at formidle stof, der umiddelbart kan være kompliceret, så det bliver nærværende og interessant. Og Christian Cherry tror, der kommer noget godt ud af det anderledes skift."

”Jeg håber, at jeg kan bidrage med noget kreativitet i en verden, der kan være ret firkantet. Og så tror jeg, at jobbet vil forme mig på en god måde, forstået på den måde, at jeg godt kan blive lidt for fri. Jeg kommer fra et jazzmiljø, hvor alt er tilladt, så nogle gange er det godt at blive sat ind i nogle faste rammer,” siger han og uddyber hvad han forventer af jobbet.

”Jeg tror egentlig ikke, jeg kommer til at gøre noget helt crazy som vært. Jeg skal forstå en masse nyt og lære at formidle det, og så må vi se, om jeg kan gøre det mere jazzet.”

FacebookTwitter