Nye lyttervaner: P3 tilpasser aktualitetsindholdet i sendefladen

Fra det nye år lægger kanalen, der har de unge som målgruppe, sit aktualitetsfokus om morgenen og sen eftermiddag.

Flere P3-programmer styrker aktualitetsstoffet fra det nye år. Foto: Uffe Weng.

Fra den 3. januar møder P3-lytterne en ny sendeflade uden klassiske timenyheder, men med aktualitetsindhold, der er mere tilpasset de unges medievaner i en digital virkelighed. Det betyder, at P3 Nyheder sender for sidste gang den 23. december.

På den baggrund målretter P3 aktualitetsindholdet mod henholdsvis morgen- og de sene eftermiddags-lyttere, hvor programmerne ’Kickstarter’, ’Go’ Morgen P3’ og ’Påstand mod Påstand’ styrker deres behandling af dagsaktuelle historier og gør det til en mere naturlig og integreret del af indholdet og i samtalen med lytterne.

En styrkeposition for P3

Den unge målgruppe benytter sig ligeledes af digitale platforme, som blandt andre dr.dk og DR’s nyhedsapp, og den nye P3-flade er et af de første skridt som led i den nye ungestrategi, der er forankret i DR’s plan for digital udvikling. Søren Bygbjerg, der er redaktionschef i Ung Radio og Podcast, herunder P3, siger:

- Ambitionen er at gøre de dagsaktuelle historier til en mere integreret og naturlig del af samtalen. Vi styrker aktualitetsstoffet ved at tilpasse indholdet, så det er mere tidssvarende med de unges medievaner i dag. Derfor lægger vi et målrettet fokus på aktualitet om morgenen og sen eftermiddag, fordi det er på de tidspunkter, vores lyttere bliver opdateret gennem radiolytning, siger Søren Bygbjerg og fortsætter:

- P3 Nyheder har været en institution i DR gennem 20 år, og jeg har ikke andet end beundring tilovers for redaktionen. Vi må dog konstatere, at tiden er inde til at tænke i nye baner. Det bliver en ny måde at høre P3 på, men ændringen sker på baggrund af, at de fleste unge ikke længere bliver opdateret gennem klassiske timenyheder i radioen.

Aktualiteten integreres i indholdet

P3’s faste morgenprogram fra klokken 6-9 ’Go’ Morgen P3’ behandler som altid aktuelle historier. Fremover bliver det fokus styrket ved, at redaktionen hver dag prioriterer tre relevante historier, som værterne hver hele time i løbet af morgenen samler op på og behandler i samspil med hinanden - fremfor et klassisk overblik med en nyhedsoplæser.

Det helt tidlige morgenprogram fra klokken 5-6 ’Kickstarter’ og ’Påstand mod Påstand’ der sender fra klokken 16-18 skruer ligeledes op for behandlingen af aktualitetsstoffet. Sidstnævnte vil som eftermiddagsprogram samle op på dagens aktuelle historier og give lytterne perspektiv på dagen. Også her er det ambitionen, at man som lytter bliver opdateret på aktuelle historier som en integreret del af programmet fremfor et nyhedsoverblik hver time.

I de øvrige programmer i løbet af dagen vil der som oftest blive spillet musik, når klokken slår hel. P3-lytterne vil dog fortsat møde Radioavisen i de sene aften- og nattetimer. I hverdage fra klokken 23-05 og 23-07 i weekenden, ligesom P3 også vil have et breaking-beredskab alle ugens dage.

FacebookTwitter