Nye tider for små og store børn på DR

Efter nytår er der nye sendetidspunkter for børnene på DR. De yngste seere får halvanden times ekstra tv om ugen.

Efter nytår er der nye sendetidspunkter for børnene på DR. De yngste seere får halvanden times ekstra tv om ugen.

Fra den 4. januar er der nye sendetidspunkter for børnene på både DR1 og på DR Ramasjang. I hverdagene er der tv for de yngste på DR1 fra kl. 6-8.30 og igen fra kl. 16-17. Herefter står DR Ramasjang klar til at tage imod de mindste fra kl. 17-18. I weekenden er DR1 klar igen med tilbud til de yngste seere fra kl. 6-9.00.

Det bliver de gode klassiske børneudsendelser som Lille Nørd, Skæg med bogstaver, Cirkeline i Fandango, Rasmus Klump, Babar, smølferne og Far, mor og Blyp som børnene og deres familier kan glæde sig til. Ramasjang Live, der er for de større børn, får et nyt starttidspunkt - nemlig kl. 18.

Med en seerandel på 14,6 procent blandt de 3-10-årige er DR Ramasjang den mest sete børnekanal herhjemme. DRs børnekanal DR Ramasjang har siden lanceringen i november 2009 fået rigtig godt fat i børnene. Hver eneste uge lægger 61 procent af de 3-10-årige vejen forbi Ramasjangs land. DR1's Fjernsyn for dig har samtidig haft sværere ved at holde på de yngste. Og det har fået DRs Børn og Unge-afdeling til at kigge på sendeplanerne for 2011 for at sikre et bedre samspil mellem hovedkanalen og Ramasjang.

-Flere tv-seere rykker ud på nichekanalerne – det er DR Ramasjangs store fremgang et godt eksempel på. Succesen og den nye virkelighed, vi befinder os midt i, hvad angår medievaner, betyder også, at vi helt naturligt skal gentænke samspillet på tværs af vores kanaler af hensyn til seerne. Det er bl.a. baggrunden for, at der efter nytår er ændrede sendetidspunkter, siger DRs mediedirektør Mikael Kamber.

Alternativ til de kommercielle kanaler

DR Ramasjangs tilbud til børnene skal være et stærkt, dansk alternativ til de kommercielle internationale børnekanaler - et modspil til de kommercielle kanalers synkroniserede tilbud. DR Ramasjangs tilbud tager udgangspunkt i en verden, som ligner børnenes eget liv, og som de dermed kan identificere sig med. Fra det nye år kommer DR Ramasjang på besøg på DR1 både morgen og eftermiddag.

-Selvom børnene hos DR har fået deres helt egen kanal, skal vi fortsat have tilbud på DRs hovedkanal, DR1, som er den brede kanal for alle. Derfor vil der fortsat være tilbud til de yngste på DR1. Vi forsøger at vænne børn og deres familier til, at indgangen til DRs børnetilbud går gennem Ramasjang-universet, som er garant for kvalitet, tryghed og et reklamefrit univers og som opfordrer børnene til selv at være aktive. Vores motto er at: En times fjernsyn skal blive til 10 timers leg. Derfor vil der være stadig flere genkendelige Ramasjang-elementer på alle platforme – og altså også på DR1 fra nytår, siger Birgitte Fredsby, kanalchef for B&U og konstitueret kanalchef for DR1.

DR har valgt at lægge det nye sendetidspunkt for børneprogrammer på DR1 fra kl. 16-17. Knap halvdelen af de børn, der ser tv i det tidsrum, ser de kommercielle børnekanaler. En børnetime på DR1 med DR særpræg vil være et godt alternativ i tidsrummet kl. 16-17, så DR1 fortsat har relevans for de yngste.

Facebook
Twitter